Υπόθεση Λεμπιδάκη-Επίσημη ενημέρωση από ΕΛΑΣ-Το Σάββατο οι απολογίες των συλληφθέντων

07:36 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σώος μετά από ομηρία 6 μηνών ο επιχειρηματίας Μιχ. Λεμπιδάκης

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την απαγωγή

Eλεύθερη με περιοριστικούς

όρους αφέθηκε τα ξημερώματα η 16χρονη που φέρεται να είχε συμμετοχή στην απαγωγή.

Στην επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση Λαμπιδάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Περιφερειακό Διευθυντή της Κρήτης, αξιωματικούς και αστυνομικούς που μετείχαν στην επιχείρηση. «Αυτή την αστυνομία θέλουμε, που υπηρετεί τους πολίτες» τόνισε.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους.

Πρόκειται για άνδρες που έχουν συλληφθεί για την πολύκροτη υπόθεση ενώ από την πίσω πόρτα του μεγάρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Πήγε στη δουλειά ο Μιχ. Λεμπιδάκης

Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε ξανά στην εργασία του. Ο γνωστός επιχειρηματίας εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία του στα χέρια των απαγωγέων του.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα