Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας έρχεται στην Αθήνα

17:34 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη στέγη του «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101-Μετρό Βικτώρια, Αθήνα), φιλοξενείται από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ Δράμας, που θα παρουσιάσει το σύνολο του ελληνικού προγράμματος της 40ης διοργάνωσης αλλά και τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του διεθνούς τμήματος.

Για περισσότερο από 20 χρόνια, ο αγαπημένος θεσμός εκείνων που αγαπούν τις ταινίες μικρού μήκους «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου: από τις Κυκλάδες και τη Μακεδονία έως το Σίδνευ της

Αυστραλίας.

Το 2016 οι ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ ταξίδεψαν σε 90 πόλεις αναδεικνύοντας τη δυναμική του ελληνικού σινεμά και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Το 40ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, και εξακολουθεί να είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των ταινιών μικρού μήκους ως μικρών έργων τέχνης.

Στο «Τριανόν» θα προβάλλονται καθημερινά (από Πέμπτη 5/10 έως και Τετάρτη 11/10) δύο προγράμματα στις 19:00 και στις 21:00 με τις ελληνικές ταινίες που συμμετείχαν στο 40ο Φεστιβάλ. Την Παρασκευή 6/10, το Σάββατο 7/10 και την Κυριακή 8/10 θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος. Ώρα προβολών: 17:00.

Από τις 223 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 66 ταινίες που διεκδίκησαν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους 4 ντοκιμαντέρ και 2 ταινίες κινουμένων σχεδίων. Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης, ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος κερδίζοντας τον «Χρυσό Διόνυσο» για το «Play», ενώ τον «Αργυρό Διόνυσο» απέσπασε ο Δημήτρης Νάκος για την ταινία «Κατάψυξη».

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα