Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την πανσέληνο

08:19 7/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις βραδιές της αυγουστιάτικης πανσελήνου γιορτάζει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία ανοίγουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του φεγγαριού. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο καλωσορίζει την πανσέληνο και υποδέχεται τους επισκέπτες που επιθυμούν να μαγευτούν στις αναρίθμητες αίθουσές του.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι

και η νύχτα της πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας πραγματοποιούν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.​

Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Το ΥΠΠΟΑ γιορτάζει την πανσέληνο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ο χρυσός των Μυκηνών, τα κυκλαδικά ειδώλια, τα αριστουργήματα της αρχαίας γλυπτικής, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η περιοδική έκθεση «Οδύσσειες» συνθέτουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ένα νυχτερινό πανόραμα και μια σπάνια εμπειρία περιήγησης για όσους παραμένουν στην πόλη.

Ειδικότερα, από τις 20:00 έως τις 24:00, το ΕΑΜ θα είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για να καλωσορίσει τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και τους επισκέπτες στις αναρίθμητες αίθουσές του. Από τις 20.15 ως τις 21.15, αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί του Σωματείου Ελλήνων Ξεναγών ξεδιπλώνουν στις ολόφωτες αίθουσες τις δικές τους «Νυχτερινές Ιστορίες», αφηγούμενοι άγνωστες όψεις των εκθεμάτων, που συναντούν τους μύθους και τα μυστήρια του αρχαίου κόσμου.

Από τις 21.30 ως τις 23.00 στον δροσερό εσωτερικό κήπο του Μουσείου ακολουθεί συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα.

Με αφορμή τη λαμπρότερη πανσέληνο του χρόνου, η ερμηνεύτρια προσφέρει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις δύο προσωπικές της δουλειές (Γυναίκα Τριαντάφυλλο-Λευκό Χαρτί), τις καινούργιες διασκευές σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου (Για χατίρι σου, Δεν έχει αρχή, Τι να θυμηθώ, Χόρεψαν τ’άσπρα πουλιά), καθώς και ένα απάνθισμα από τα πιο μελωδικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τη συμμετοχή του Γιάννη Παλαμίδα στο τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 20.00

Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23.30

Είσοδος ελεύθερη

Info

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Τηλ: 213214 4889

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

Email: [email protected]

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με ελεύθερη είσοδο για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Keywords
Τυχαία Θέματα