Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγείται ροζ και προσφέρει δωρεάν κλινικές εξετάσεις του μαστού

15:31 21/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Προς τιμή της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, θα φωταγωγηθεί απόψε, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», θα πραγματοποιηθούν δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη.

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας», τονίζει η συγκεκριμένη εκστρατεία.

Οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, στις 12.00 για να στολίσουν τα «Δέντρα της Ελπίδας», να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας θα κληθούν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

«Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού, τονίζουν οι εθελοντές του προγράμματος

Από τις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα μοιράσουν ροζ κορδέλες και τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ:

Λίγο μετά τις 19:30, το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα φωτιστεί στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης οποιοσδήποτε μπορεί από σήμερα να κοινοποιήσει, στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τα hashtags #wearitpink #βάλεταροζ #destinationpiraeus #agaliazo και αυτές θα επαναπροωθηθούν από τους επίσημους λογαριασμούς του Destination Piraeus και του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ.

Σημειώνεται πως σε όλες τις παραπάνω δράσεις θα τηρηθούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, δηλαδή ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού.

Tο εμβληματικό κτίριο θα παραμείνει ροζ για μία εβδομάδα με σκοπό να ενισχύσει τη μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης.

Σχετική είδηση: Οκτώβριος μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα