Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δέχθηκε 270.000 κλήσεις στα 25 χρόνια λειτουργίας του

12:45 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε, που ένα μεγάλο χαμόγελο από τη Γη, αυτό του Ανδρέα Γιαννόπουλου «έφυγε» για να φωτίσει τον ουρανό, αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη, για να παραμένει το χαμόγελο των παιδιών και να μην σβήνει, από προβλήματα, υγείας, οικονομικά, κοινωνικά…
Δεν είναι άλλος οργανισμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού, που εδώ και 25 χρόνια ο πατέρας του μικρού Ανδρέα, Κώστας Γιαννόπουλος, αφού διάβασε το ημερολόγιο του παιδιού

του, έμεινε στη φράση, που έγραψε ο σοφός για τη μικρή του ηλικία –των 10- Ανδρέας για κάτι, που πρέπει να γίνει για να μην φεύγει το χαμόγελο των παιδιών από τα χείλη τους…
Από τότε ο πατέρας του Ανδρέα, έχει γίνει σχεδόν ο πατέρας 20.000 παιδιών και πάνω, καθώς ξεκίνησε ένα θεάρεστο εγχείρημα με στόχο την απάλυνση του πόνου των παιδιών και την βοήθεια σε κάθε κατάσταση. Πλέον με 510 επαγγελματίες και 12.500 εθελοντές με πολυεπίπεδη δράση όπου υπάρχει πρόβλημα σε ένα παιδί και οποιοδήποτε πρόβλημα, το Χαμόγελο του Παιδιού στέκεται κοντά του με κάθε τρόπο…270.000 κλήσεις δέχθηκε συνολικά αυτά τα 25 χρόνια … Παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά, που έχουν ανάγκη τη στέγη, την οικογενειακή θαλπωρή, παιδιά που έχουν οικονομικά προβλήματα οι οικογένειές τους. Παρεμβάσεις σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, σε εξαφανίσεις σε θέματα σχολικού εκφοβισμού. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του Χαμόγελου του Παιδιού, βρίσκονται για 4η χρονιά στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής προεδρίας στη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού bullyng και γενικά του εκφοβισμού.
Πλέον το Χαμόγελο κινείται με ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση των προβλημάτων των παιδιών.
Ό,τι και να γράψει κανείς για το έργο του Χαμόγελου είναι λίγο, καθώς είναι τόσοι πολλοί οι τομείς που καλύπτει και προστατεύει και βοηθάει με κάθε τρόπο, όλα τα παιδιά… Ωστόσο, σε κάποιους τομείς, που θα ήθελε να προσθέσει είναι τα παιδιά και η προστασία από τα ναρκωτικά, αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Δεν είναι λίγα από εκείνα τα παιδιά, που βρήκαν μια μεγάλη οικογένεια στο Χαμόγελο του Παιδιού. Παιδιά που μεγάλωσαν έγιναν δυνατές προσωπικότητες και καταξιωμένοι επαγγελματίες. Πολλά από αυτά τα παιδιά, εργάζονται στον οργανισμό και ΟΛΟΙ μαζί επιστρέφουν με τις δικές τους οικογένειες στην μεγάλη οικογένεια και στον «πατέρα» Κώστα Γιαννόπουλο!
Για αυτούς που θέλουν να συνδράμουν οικονομικά το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του οι Τράπεζες, που ο καθένας θα μπορούσε να βοηθήσει.
Επίσης οι κλήσεις στο 19810 και φυσικά το 1056 σε 24ωρη βάση για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ο πατέρας του μικρού Ανδρέα, Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε την επιθυμία του γιου του πραγματικότητα, ίσως την πιο όμορφη πραγματικότητα που θα μπορούσε να γίνει. Αν το ονειρευόμασταν μπορεί και να μην ήταν τόσο όμορφο… Ίσως μια από τις Πιο οργανωμένες δομές στην Ελλάδα που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες… Γιατί η Αγάπη, που βγήκε τόσο αβίαστα από τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτή την «θεϊκή» ιδέα του Ανδρέα και στην μεγάλη προσπάθεια του πατέρα… την μετέτρεψαν σε πράξη τόσο πολυδιάστατη, που είναι ένα πραγματικό θαύμα επί Γης, με έναν φορέα να προστατεύει σαν τάγμα Αγγέλων τα παιδιά που κινδυνεύουν και έχουν πρόβλημα… Τα παιδιά που τους άρπαξαν το χαμόγελο και τους το δίνει πίσω με κάθε τρόπο… Αντρέα να είσαι περήφανος εκεί πάνω για τον πατέρα σου και το χαμόγελο που δίνει αυτή η δομή που σκέφθηκες ΕΣΥ σε παιδιά που υποφέρουν.
Δεν υπάρχουν λόγια…για να περιγραφεί αυτό… Οι πράξεις τα λένε ΟΛΑ!!!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα