Το άρωμα της παλιάς βιβλιοθήκης κλείστηκε σ’ ένα μπουκάλι

11:57 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Bibliothèque της Byredo, ένα άρωμα πουδρέ, που σύμφωνα με το Harper’s Bazaar ήταν ως τώρα το αγαπημένο κερί της εταιρείας, είναι ίσως το πιο πρωτότυπο άρωμα που κυκλοφορεί στην αγορά.

Όλοι ξέρουμε πώς μυρίζει ένα παλιό βιβλίο, όταν γυρνάμε τις σελίδες του. Όλοι γνωρίζουμε τη μυρωδιά του παλιού χαρτιού, της δερμάτινης επένδυσης ή όποιο άλλο άρωμα μπορεί να παραπέμπει σε παλιές εκδόσεις.

Αυτή ακριβώς τη μυρωδιά λατρεύουν συχνά οι φίλοι του βιβλίου και τώρα θα μπορούν «να τη φοράνε πάνω τους» χάρη στην καινούρια αυτή κολόνια.

Με

τον πρώτο ψεκασμό έρχεται η αίσθηση του γλυκού χάρη στις φρουτώδεις νότες ροδάκινου και δαμάσκηνου. Αλλά πολύ γρήγορα αναδύεται το πατσουλί που είναι στις νότες βάσης μαζί με δέρμα και βανίλια. Στις μεσαίες νότες διακρίνονται παιώνια, βιολέτα και μόσχος που δίνουν την πουδρένια, παλαιωμένη αίσθηση.

Το Bibliothèque προορίζεται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. H Byredo με έδρα τη Στοκχόλμη ιδρύθηκε το 2006 από τον Ben Gorham, γεννημένο στη Σουηδία από Ινδή μητέρα και Καναδό πατέρα. Ο Ben Gorham μεγάλωσε στο Τορόντο, στη Νέα Υόρκη και τη Στοκχόλμη. Πρώην μπασκετμπολίστας και απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών χωρίς εκπαίδευση ως αρωματοποιός δημιούργησε τον οίκο αρωμάτων. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να ασχοληθεί με την αρωματοποιία έπαιξε ένα ταξίδι στην πατρίδα της μητέρας του, την Ινδία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Harper’s Bazaar

Keywords
Τυχαία Θέματα