Το Reworks Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη 14 -18 Σεπτεμβρίου

11:53 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι μέρες για τη 12η διοργάνωση του φεστιβάλ Reworks στη Θεσσαλονίκη πλησιάζουν και το πρόγραμμα του Reworks συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες προσθήκες και καλλιτέχνες που κάνουν τη φετινή διοργάνωση ακόμη πιο συναρπαστική!

Συναυλίες, live εμφανίσεις, εργαστήρια, ομιλίες, δωρεάν δρώμενα, θα παρουσιαστούν μετατρέποντας την Θεσσαλονίκη

σε σημείο συνάντησης φίλων της σύγχρονης μουσικής και σε εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Για πρώτη φορά το Reworks θα διαρκέσει 5 ημέρες εγκαινιάζοντας 1 νέο πρότζεκτ -σταθμό στην πορεία του, το Reworks Agora, μια πλατφόρμα νέων ιδεών και πρακτικών γύρω από την πολιτισμό, τη ψηφιακή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Το Reworks Agora θα ανοίξει τις πόρτες του και θα εγκαινιάσει το Reworks την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Μετά τον εορτασμό των 11 χρόνων την περασμένη χρονιά, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το Reworks που δεν είναι άλλο από την παρουσίαση του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών.

Οι Jamie Woon,GusGus, Kiasmos, Mind Against, Kobosil παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, μαζί με τους WhoMadeWho, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Στις σκηνές του «Reworks», θα βρεθούν επίσης οι Solomun, Ben Klock, Agoria, Michael Mayer, ο Ιρλανδός Mano Le Tough, που επιστρέφει μετά τη μοναδική του εμφάνιση στο Reworks 2015, καθώς και το καλύτερο live act στον κόσμο, για το 2015, ο KiNK.

Όσον αφορά τους Έλληνες καλλιτέχνες, τα πρώτα ονόματα είναι οιΙson, Actor One, Tendts, Senka, George Adi και ArKI, ενώ αναμένουμε και ονόματα- εκπλήξεις, όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια το εν λόγω Φεστιβάλ!

H «ψυχή» του Reworks από την πρώτη ημέρα και ιδρυτικό μέλος του, ο Αναστάσιος Διόλατζης a.k.a Ison, μέλος της πολύ δημιουργικής NON Collective, μίλησε στα ΕΡΤ3social για την πορεία του Φεστιβάλ και όσα πρέπει να αναμένουμε από τη φετινή διοργάνωση.

«Όταν ξεκίνησε το Reworks το 2005 θεωρήσαμε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην πόλη και στη χώρα, δεν υπήρχε ένα ανάλογο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στη Θεσσαλονίκη και πιθανόν και στην Ελλάδα. Το Reworks δεν παρουσιάζει μόνο ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής και djs αλλά και πολλούς μουσικούς funk, soul, jazz, swing κ.α. Για αυτό το λόγο παρ’ όλο που το κοινό δεν είχε παρόμοιες συναυλιακές-φεστιβαλικές εμπειρίες το αγκάλιασε από τον πρώτο χρόνο και το υποστήριξε.»

Για τους διοργανωτές το στοίχημα κερδήθηκε και πλέον ο Σεπτέμβριος και η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένες με το Reworks. Τρεις λέξεις με διαφορετική σημασία, αλλά με κοινό παρονομαστή τη γιορτή.

¨Μέχρι τότε», σημειώνει ο κ.Διόλατζης, «ο Σεπτέμβριος ήταν ένας… μοναχικός μήνας για την πόλη και πλέον δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως η πόλη μέσω του Reworks έχει μπει στο χάρτη των μεγάλων διεθνών φεστιβάλς. Ακόμα και πέρυσι, εν μέσω capital controls και κρίσης η διοργάνωση πήγε εξαιρετικά, ενώ όλα αυτά τα χρόνια το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 θεατές! Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν σταθερές αφίξεις μουσικόφιλων από το εξωτερικό και εδώ και 9 χρόνια συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τα 10 καλύτερα μουσικά events που πραγματοποιούναι το Σεπτέμβριο παγκοσμίως! Επίσης συχνά αναφέρεται στις λίστες του Resident Advisor, ενώ για την Τelegraph του Λονδίνου έχει συμπεριληφθεί επίσης στα μεγαλύτερα διεθνή events του μήνα!»

Τον ρωτώ για το πώς κρίνουν οι μουσικόφιλοι που έρχονται στο φεστιβάλ από το εξωτερικό, από μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και από Αμερική και Ασία και απαντά «Τους ιντριγκάρει, τους παραξενεύει το ότι διοργανώνεται εν μέσω κρίσης ένα τέτοιο φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά τελικά φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και συνήθως… έρχονται και την επόμενη χρονιά!»

Ο ίδιος και η ομάδα του Reworks άλλωστε αποτελούν ένα είδος Πρεσβευτών για τη σύγχρονη μουσικής της χώρας, καθώς πλέον συμμετέχουν σε συνέδρια και forums , παίζουν σε μεγάλα Φεστιβάλ του εξωτερικού.

«Φέτος επίσης ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το Reworks στις 14 Σεπτεμβρίου με το Reworks Agora: εντάσσει στο πρόγραμμα της ετήσιας δράσης του ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Eργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη τους στην Ελλάδα.

Από τη φετινή χρονιά το Reworks συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, στο οποίο 8 καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ από 8 διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη» καταλήγει.

Το Reworks δίνει έμφαση στο αστικό περιβάλλον και την urban αισθητική και προβάλλει, για ακόμη μία χρονιά, πρωτοποριακές μουσικές τάσεις. Αυτή τη χρονιά με χαρά ανακοινώνει 18 νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του.

Από τη Monika, που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη για ένα πολυαναμενόμενο live, ως τη συνεργασία στο πλαίσιο του «We Are Europe» με 2 πολύ σημαντικά φεστιβάλ «Elevate» & «Resonate» παρουσιάζοντας τους Cid Rim, Clara Moto και Jan Nemecek.

Στο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί και μια επιλεγμένη λίστα από ανερχόμενους καλλιτέχνες, που θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο μέλλον, όπως οι Fjaak, G–Ha και Alex Banks. Kοντά μας και η ομάδα Pollux με τους Tanchevski και Machki. Επίσης, μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προστίθεται στο πρόγραμμα του φετινού Reworks με τους Fantastikoi Hxoi, Gioumourtzina, Tendts, Eddoh, Nino Santos & Lightem, Undertone, ArKI, Andreas Athineos, Viton, SEHKA και Actor One. Όλα αυτά τα ονόματα ολοκληρώνουν το ήδη πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Το καλύτερο live act της χρονιάς σύμφωνα με το Resident Advisor KiNK, οι πολυσυζητημένοι Maceo Plex & Solomun, οι GusGus από το Ρέυκιαβικ και ο θρύλος της γερμανικής techno Βen Klock θα είναι μαζί μας, καθώς επίσης και καλλιτέχνες που έχουν απασχολήσει τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως ο Ιρλανδός Mano Le Tough, οι Δανοί WhoMadeWho, ο Agoria, οι Mind Against, η εκλεκτική Anja Schneider και φυσικά, ο ιδρυτής της Kompakt Records Michael Mayer.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

14/9 – Reworks Agora : Ομιλίες – συζητήσεις – Εργαστήρια – Προβολές καθώς και 2 Συναυλίες: Federico Albanese & Lambert / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

15/9 – Reworks in Concert with Monika + more TBA / Block33

16/9 – Free stage 17.00 – 23.00 Kέντρο Θεσσαλονίκης

Reworks 1η Νύχτα 23.00 – 07.00 Block 33

Ben Klock, Mano Le Tough, Mind Against, Anja Schneider, Kobosil, Machki, Tanchevski, Senka, Undertone κ.α.

17/9 – ReworksΝυχτα 19.30 – 07.30 MYLOS Complex

Solomun, Maceo Plex, Kiasmos, KiNK, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Michael Mayer, Fjaak, Sefton, Shall Ocin, Alex Banks, Cid Rim, Clara Moto, Ison, Larry Gus, Mr.Statik, G-Ha, Gioumourtzina, Fantastikoi Hxoi, Tendts, Eddoh, Jan Nemecek, Mr.Statik, George Adi, And.id κ.α.

18/9 – Reworks closing day THE MET 16.00 – 00.00

David August, Andreas Athineos + Secret Guest

*Αναλυτικά βιογραφικά όλων των καλλιτεχνών, καθώς και διαρκείς ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού Reworks στο www.reworks.gr

Προπώληση εισιτηρίων:

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων:

Εισιτήριο τριημέρου (16,17 & 18.9.2016): 60 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)

Reworks Agora

Εισιτήριο ημέρας (14.9.2016): 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός) / 5 ευρώ Φοιτητικό – Μαθητικό- Kάρτα ανέργων

Reworks in Concert

Εισιτήριο ημέρας (15.9.2016): 10 ευρώ προπώληση (περιορισμένος αριθμός)

Εισιτήριο ημέρας (16.9.2016): 17 ευρώ προπώληση

Εισιτήριο Ημέρας (17.9.2016): 25 ευρώ προπώληση (πρώτη έκδοση) / 30 ευρώ

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.reworks.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα