Το Facebook παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της τηλεργασίας

16:11 22/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρία θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν την τηλεργασία για το υπόλοιπο του έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα όμως εξήγησε το όραμά του για το μέλλον της τηλεργασίας και του εργασιακού χώρου.

«Τα επόμενα 5-10 χρόνια, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το 50% των ανθρώπων μας να εργάζονται εξ αποστάσεως, αλλά θα φτάσουμε εκεί με μετρημένο τρόπο. Νομίζω ότι το Facebook

θα είναι η πιο προχωρημένη εταιρεία στην τηλεργασία, στην κλίμακα μας και εργαζόμαστε με ένα προσεκτικό και υπεύθυνο σχέδιο για να το κάνουμε αυτό», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ στο μήνυμά του.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής του τμήματος επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) του Facebook, Andrew Bozworth, ανάρτησε ένα σύντομο βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter, για το πώς θα είναι η τηλεργασία σε περιβάλλον μικτής πραγματικότητας, που ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός AR και VR.

As we think through supercharging remote work and productivity, we've been working on mixed reality concepts that builds on existing technologies like Passthrough to allow people to switch between real and virtual worlds pic.twitter.com/cJCEXDxC7b

— Boz (@boztank) May 21, 2020

«Καθώς σχεδιάζουμε την ενίσχυση της τηλεργασίας και της παραγωγικότητας, χρησιμοποιούμε μικτή πραγματικότητα που βασίζεται σε υπάρχουσες τεχνολογίες όπως είναι το Passthrough, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κινούνται μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου», έγραψε σε ένα tweet ο Bozworth. Το βίντεο δείχνει έναν άνθρωπο να πληκτρολογεί και να «κινείται» ανάμεσα σε τρεις οθόνες μέσα σε ένα περιβάλλον μικτής πραγματικότητας.

Σε ανάρτησή της στο blog, η εταιρία περιγράφει λεπτομερώς πώς θα είναι οι χώροι εργασίας στο μέλλον και εξηγεί τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός δυναμικού χώρου εργασίας που θα αξιοποιεί διάφορες καινοτόμες τεχνολογίες για να προσφέρει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον εργασίας στους χρήστες.

«Αυτό μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ταλέντα που βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών τεχνολογικών κόμβων των μεγάλων πόλεων και αυτό θα βοηθήσει να δώσουμε περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ μας βοηθά επίσης να χτίσουμε μια πιο διαφορετική εταιρεία», αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα