Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ ανοίγει τις πύλες του

18:10 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ στη Γαλλία, ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Ρίτσαρντ Κόρμπεν, με μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον Batman με αφορμή τα 80 χρόνια του, καθώς και αφιερώματα, συνεντεύξεις, συναντήσεις, συναυλίες, συνέδρια και εργαστήρια.

Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κόμικς που φιλοξενεί 1.500 δημιουργούς και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου, ανοίγει

μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, καθώς σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου GfK, το 2018, οι πωλήσεις των κόμικς στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πέρυσι, 44 εκατομμύρια κόμικς πουλήθηκαν αποφέροντας 510 εκατομμύρια ευρώ.

Batman 80 χρόνια: Ενα αμερικανικό είδος αποκαλύπτεται

Η μεγάλη αναδρομική και διασκεδαστική έκθεση για τα 80 χρόνια του Batman δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πιο διάσημο αμερικανικό υπερήρωα, ενώ διερευνά την εξέλιξη του χαρακτήρα του με την πάροδο του χρόνου καθώς και τους καλλιτέχνες που του έδωσαν ζωή.

Μίλο Μανάρα: Μια διαδρομή ενός μέτρ του Πρατ και του Καραβάτζιο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει επίσης ένα αναδρομικό αφιέρωμα στον Μίλο Μανάρα για τα 50 χρόνια καριέρας του, από το τέλος της δεκαετίας του 1960 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα ερωτικά κόμικς το 1969 και γρήγορα ξεχώρισε για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ, ο θρυλικός δημιουργός του καπετάνιου Κόρτο Μαλτέζε.

Η έκθεση χωρίζεται σε έξι ενότητες που περιλαμβάνουν 150 αυθεντικά, σπάνια ή αδημοσίευτα κόμικς του. Μεγάλο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο στη σχέση του Μανάρα με τον κινηματογράφο.

Ο Ρίτσαρντ Κόρμπεν στο Μουσείο της Ανγκουλέμ

Όπως κάθε χρόνο, το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε μια έκθεση. Για πρώτη φορά στον κόσμο, το Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ φιλοξενεί μια αναδρομική έκθεση του Ρίτσαρντ Κόρμπεν, ο οποίος απέσπασε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ το 2018 και είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς σχεδιαστές της γενιάς του σύμφωνα με τους διοργανωτές. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από τους τρομακτικούς κόσμους οι οποίοι κατοικούνται από κωμικά τέρατα, νέες γοητευτικές γυναίκες και εξαιρετικά μυώδεις άνδρες. Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2019, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πάνω από 250 πρωτότυπα έργα που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές.

Τέλος, τα «manga» εκπροσωπούνται σε έναν χώρο 2500 τ.μ. που φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον Tsutomu Nihei, συγγραφέα του manga «Blame !,» που έχει ήδη πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως καθώς και μια έκθεση με 200 πρωτότυπα έργα του Taiyo Matsumoto.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα