Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

12:07 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για το σχολικό έτος 2018-2019 εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.
Στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου έδωσαν και πάλι φέτος ένα δυναμικό παρόν με τις δράσεις και εκδηλώσεις που προετοίμασαν πυρετωδώς, σύμφωνα με το θεματικό άξονα: «Ας Κινηθούμε».
Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης που κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Παπαδοπούλου Χαρά και Δανιελιάν Φανή και ακολούθησαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της ημέρας, όπως το είχαν καταρτίσει, λαμβάνοντας υπόψιν τον προκείμενο προβληματισμό με δραστηριότητες συνεργατικές – χωρίς ανταγωνισμό – με επίκεντρο την φαντασία, την δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των μαθητών.
Οι ποικίλες δραστηριότητες περιελάμβαναν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό και αθλήματα που έχουν ακριβώς ως στόχο να τονίσουν την χαρά της άθλησης, που δεν κάνει διακρίσεις και χαράζει ένα μέλλον γεμάτο υγεία πνευματική και σωματική, τονίζοντας την σημασία να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας.
Με την συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας.
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, με πολύ κέφι ζωγράφισαν πανό και κολάζ που στόλισαν τον προαύλιο χώρο όπου έλαβαν χώρα οι αγώνες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα