Τίτλοι Περιφέρειας 30-9-2016 (audio)

16:16 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Ηράκλειο

Η κρίση απογείωσε τη σχολική διαρροή στη χώρα. Όπως επισημάνθηκε χθες, σε σχετική ημερίδα στο Ηράκλειο, μετά το 2009, σε ετήσια βάση, το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Αιγαίο

Επικίνδυνες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι δηλώσεις αυτές δε βοηθάνε στο καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε.

Σάμος

Την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν οι φορείς της Σάμου, για να μην υπάρξουν λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Πύργος

Παράταση ζωής μόλις τριών μηνών πήρε τελικά το υποκατάστημα ΔΕΗ στην Αμαλιάδα και θα συνεχίσει τη λειτουργία του μετά τις επαφές των στελεχών της Επιχείρησης και των εκπροσώπων του δήμου Ήλιδας.

Ικαρία

Εξώδικη δήλωση από τον Σύλλογο της Προεσπέρας της Βορειοδυτικής Ικαρίας προς τη ΔΕΗ, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την κατασκευαστική εταιρία ΕΝΕΤ για την εδώ και 21 μηνών παύση των εργασιών στο Υβριδικό Ενεργειακό έργο που έχουν αναλάβει στο νησί. Επίσης, τους καθιστούν υπεύθυνους αστικά και ποινικά για οποιαδήποτε βλάβη επέλθει σε άνθρωπο ή περιουσία, συνεπεία πλημμυρικών φαινομένων και κάθε είδους ατυχημάτων τα οποία συνδέονται με την παρούσα εκκρεμή κατάσταση του έργου.

Κοζάνη

Περισσότεροι από 100 νέοι δωρητές μυελού των οστών εγγράφηκαν στο σχετικό μητρώο, κατά τη διάρκεια του ραδιομαραθώνιου με τίτλο, «Δώσε λιγοστό… σώσε στο λεπτό, για τα δικά μας παιδιά», που διοργάνωσε χθες η ΕΡΤ Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής».

Χανιά

Σε συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του οργανισμού.

Ιωάννινα

Πάνω από το 85% οι κατασκευαστικές εργασίες στην Ιόνια Οδό. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να παραχωρηθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι Φιλιππιάδα-Αβγό, και στη συνέχεια το τμήμα Αμφιλοχία-Κουβαράς.

Καλαμάτα

Το αρχαίο θέατρο της Θουρίας έφεραν στο φως οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο της Μεσσηνίας, από την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και την επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Ξένη Αραπογιάννη. Η ανακάλυψη του μνημείου αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την αρχαία ιστορία της Μεσσηνίας αλλά και σημαντικό κεφάλαιο για την επιστήμη της αρχαιολογίας.

Βόλος

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκησηθα προσφύγουν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΔΙΣΑ να αποδεχθεί τα αποστειρωμένα υγειονομικά απόβλητα εταιρείας από την Τρίπολη, ενώ θα ενημερώσουν και τον Εισαγγελέα για τη μη τήρηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ρόδος

Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε σε παράδρομο της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καλλιθέας σε ασβεστόλακκο βιοτεχνίας ασβεστοποιίας. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα σακ βουαγιάζ.

Πάτρα

Στην Πάτρα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής συναντάται με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Ζάκυνθος

Δε στάλθηκε στην περιφέρεια Ιόνιων Νησιών το σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, κατήγγειλε στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασιμάτης. «Το σχέδιο είναι ακριβώς το ίδιο και να σταματήσει η μικροπολιτική», απάντησε ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς.

Φλώρινα

Στην παράδοση φαρμακευτικού υλικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας προχώρησε ο δήμος Φλώρινας. Το υλικό το οποίο παραδόθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη βασικών αναγκών του νοσοκομείου, συμβάλλοντας ως έναν βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία του.

Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστου Μέτιου, συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργάνωσης της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25, 26 και 27 Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής.

Κέρκυρα

Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών με τη Χορωδία Κέρκυρας το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στα παλαιά ανάκτορα. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνοχής της Περιφέρειας μέσω του πολιτισμού.

Σέρρες

Γιορτή πουλιών στη λίμνη Κερκίνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.

Λάρισα

Περισσότεροι από 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος αυτή την Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Mountain Bike που θα διεξαχθεί στον Κίσσαβο.

Keywords