Τίτλοι Περιφέρειας 25-4-2018

16:56 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

ΕΡΤ Ρόδου:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιώντας αποφάσεις του Περιφερειακού της Συμβουλίου, για να στελεχωθούν οι κενές θέσεις επικουρικών ιατρών σε μονάδες υγείας των νησιών μας θα δώσει ως κίνητρο μηνιαίο επίδομα ύψους 450 ευρώ, σε 85 συνολικά επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, για όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΕΡΤ Αιγαίου:

Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη επισκέφθηκαν σήμερα τη Λέσβο, το ΚΥ της Μόριας αλλά και τον οικισμό όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους.

ΕΡΤ Κοζάνης:

Με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, διεθνής άσκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα.

ΕΡΤ Κέρκυρας:

Την λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης έως το τέλος Μαΐου ζήτησε από τους τοπικούς φορείς της Κέρκυρας ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη. Σε αντίθετη περίπτωση όπως είπε ο δήμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόστιμο των 4 εκατ.

ΕΡΤ Ζακύνθου:

Κινητοποίηση φορέων σήμερα έξω από τα δικαστήρια Κεφαλονιάς, για να μην προχωρήσει ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, ο οποίος, μάλιστα, αφορά σε κάτοικο άλλης περιοχής και με κάλεσμα να απέχουν από τη διαδικασία οι τοπικοί συμβολαιογράφοι.

ΕΡΤ Ηρακλείου:

Απολογούνται αύριο στον ανακριτή Ηρακλείου ο επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας, ο γιος και ο αδερφός του για τα 29.000 προϊόντα απομίμησης διαφόρων εταιρειών που βρέθηκαν στα καταστήματά τους στη Χερσόνησο.

ΕΡΤ Δίκτυο Θεσσαλίας:

Αντιδρούν εκ νέου οι κάτοικοι στο Ξυλοπάροικο Τρικάλων, στην προοπτική τοποθέτησης υδρομέτρων από τη Δημοτική Επιχείρηση. Δηλώνουν ότι το νερό είναι από πηγές της περιοχής και ζητούν συνάντηση με τη δημοτική αρχή για τη διευθέτηση του ζητήματος.

ΕΡΤ Ορεστιάδας:

Το έργο της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων τύπου LED ξεκινά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μετά την σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο προϋπολογισμού 3,6 εκ ευρώ είναι το πρώτο έργο σε όλη την Ελλάδα που εντάσσεται στο ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ,ενώ το ετήσιο όφελος για τον Δήμο υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.

ΕΡΤ Τρίπολης:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί την Κυριακή η 197η επέτειος της νικηφόρας Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 14 Απριλίου 1821 στο Λεβίδι Αρκαδίας.

ΕΡΤ Κομοτηνής:

Τελετή μνήμης των 29 Ξυλαγανιωτών που εκτελέσθηκαν από τα Βουλγαρικά Στρατεύματα Κατοχής, την 9η Απριλίου του 1944 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου στην Ξυλαγανή.

ΕΡΤ Φλώρινας:

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει για άλλη μια φορά το Κέντρο Νεότητας “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ” Φλώρινας. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 29 Απριλίου και διοργανώνεται για ομάδες έως 5 ατόμων από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρουν μέσα σε 45 λεπτά τον κρυμμένο θησαυρό.

www.ert.gr

Keywords