Την σημασία της κοινωνικής Ευρώπης, επεσήμαναν Τσίπρας-Χίγκινς

18:17 22/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κρίση από την οποία υπέφεραν ο ελληνικός και ο ιρλανδικός λαός, αλλά και στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, αναφέρθηκαν ο Ιρλανδός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάικλ Χίγκινς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρίση από την οποία υπέφεραν πολύ και οι δυο λαοί σημειώνοντας

ότι» ο ελληνικός λαός ίσως υπέφερε περισσότερο από τον ιρλανδικό», παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο Ιρλανδός Πρόεδρος.

Ο κ. Χίγκινς είπε πως «όταν ανακαλεί στο μυαλό του αυτή την περίοδο διαπιστώνει πόση σημασία έχει η κοινωνική Ευρώπη και ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών».

«Η ύπαρξη κοινωνικής Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας«, είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με συμμετοχή των λαών της Ευρώπης «πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος να επανέλθει η εμπιστοσύνη των λαών».

Σημείωσε επίσης ότι «έχουμε κοινό μέλλον και ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Να κάνουμε πράγματα από κοινού» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χίγκινς.

Συνάντηση Δραγασάκη – Χίγκινς

Γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Γεύμα εργασίας με τον @PresidentIRL Michael D. Higgins – Συζήτηση για Απασχόληση, Κοινωνικό Κράτος & Ευρώπη, παρουσία της Yπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και της Yπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας της Ιρλανδίας @ReginaDo pic.twitter.com/5FgHPnrgeB

— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) February 22, 2018

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Δραγασάκη στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την Απασχόληση, το Κοινωνικό Κράτος και την Ευρώπη, παρουσία της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της Ιρλανδίας, Ρεγγίνα Ντόχερτι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα