Τη δημοτική αρχή ενώπιον των ευθυνών της για τα σκουπίδια θέτει το υπουργείο

14:47 12/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δημοτική αρχή της Ζακύνθου ενώπιον των ευθυνών της, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, θέτει με ανακοίνωσή που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο υπενθυμίζει στη δημοτική αρχή ότι έχει συνομολογήσει σε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που εκπνέει στις 30 Μαρτίου, τονίζοντας, πως, ο χρόνος επαρκεί μόνον εάν ο δήμος κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το

υπουργείο Εσωτερικών, έχουν περάσει δεκαεπτά ημέρες μετά την τελευταία σύσκεψη για τα σκουπίδια και παρά τη ρητή δέσμευση του δημάρχου Ζακύνθου να επικοινωνεί καθημερινά με τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου, για να τον ενημερώνει για την εφαρμογή του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, αυτό δεν συνέβη ποτέ, αντίθετα, αυτό που συμβαίνει καθημερινά είναι η ραγδαία όξυνση του προβλήματος εις βάρος της υγείας των κατοίκων του νησιού.

Μάλιστα, το υπουργείο επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε ενώπιον όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη της 23ης Φεβρουαρίου (υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Δικαιοσύνης , γ.γ. συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων, γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου και αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου) να υλοποιήσει τη δεματοποίηση των απορριμμάτων σε οποιονδήποτε από τους αδειοδοτημένους χώρους επιθυμεί.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποιεί ότι στις 30 Μαρτίου θα θέσει τη δημοτική αρχή αμετάκλητα προ της ρητής αυτής δέσμευσής της, ως βασική υπεύθυνη για την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής της Ζακύνθου και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα