Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών

09:27 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης αντιμετωπίζουν 51 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία το βράδυ της Τετάρτης 16/9/2020 συνελήφθησαν για την αναγραφή συνθημάτων στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ και τα μάρμαρα κοντά στον Λευκό Πύργο, στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη διάρκεια  αντιφασιστικής πορείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς προς το μνημείο του Λευκού

Πύργου. Σκοπός της πορείας ήταν η διαγραφή συνθημάτων που είχαν γράψει σε τοίχους ακροδεξιοί προ ημερών. Στη διάρκεια της πορείας ορισμένοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, ενώ έσβησαν και ακροδεξιά σύμβολα στους τοίχους του Βασιλικού Θεάτρου.

Όταν η δράση έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία έφτασε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη, που περικύκλωσε τους αντιεξουσιαστές και ξέσπασε συμπλοκή. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Οι αντιεξουσιαστές μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών αναφέρει:

«Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (δράση, Δίας, ΟΠΚΕ, Ματ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισσών και τον τραυματισμό πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα