Θεσσαλονίκη: Σήμερα η συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη

12:25 23/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στήριξη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που δέχθηκε επίθεση τη 19η Μαΐου, στην κοινή εκδήλωση ΠΟΕ-ΠΟΠΣ-ΠΟΣΕΠ για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δίνουν σήμερα με συγκέντρωσή τους πολίτες. Το κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook είναι για σήμερα στις 19:00 στο Λευκό Πύργο και ακολουθεί η ανάρτηση-κάλεσμα

για τη σημερινή συγκέντρωση:

«Τετάρτη 23 Μαίου στις 7 μ.μ. : Όλοι εμείς οι Θεσσαλονικείς που διαφωνούμε με τις φασιστικές πρακτικές που είχαν πρόσφατο θύμα τον Δήμαρχο της πόλης, ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο για να διαδηλώσουμε την ύπαρξή μας, με την μαζική παρουσία μας. Υπάρχουμε και ΕΜΕΙΣ!
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο «αυτοί» που αμαυρώνουν την πόλη μας με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα. Είμαστε και «εμείς» που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στο Διάλογο, που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (ακόμη κι αν διαφωνούμε, εν μέρει), που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους και βίαιες πρακτικές για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας.

Έχοντας γνώση της Ιστορίας και πώς αιματοκύλησαν τον κόσμο παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές, ας υπερασπιστούμε τη φιλειρηνική, ανεκτική, πολιτισμένη και κοσμοπολίτικη πλευρά της πόλης μας, αυτήν την πλευρά που έκανε τη Θεσσαλονίκη περήφανη κάποτε για την ξεχωριστή κουλτούρα της. Αυτήν ακριβώς την πλευρά εκπροσωπεί ο Γιάννης Μπουτάρης. Αυτή είναι που δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπό του. Αυτή είναι που κινδυνεύει σήμερα να χαθεί, αν δεν αντιδράσουμε τώρα μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά ενάντια σε «αυτούς» που της επιτίθενται.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να αφήσουν προσωρινά τις επιμέρους αντιρρήσεις τους για τη δημαρχία Μπουτάρη (κανείς δεν είναι τέλειος) και να ενωθούν ενάντια στη φασιστική επίθεση που δέχεται η πόλη μας στο πρόσωπό του.

Τετάρτη, 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς αλαλαγμούς, ΕΜΕΙΣ, οι αντιφασίστες πολίτες που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη μας, που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα αντιπαράθεσης χούλιγκανς και πεδία μάχης υπερπατριωτών, αλλά εστίες Πολιτισμού, Διαλόγου και Ενότητας, διαδηλώνουμε την παρουσία μας στο πλευρό του Γ. Μπουτάρη, ενωμένοι ενάντια σε «αυτούς» που απειλούν τη Δημοκρατία και την Πόλη μας.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα