Θεσσαλονίκη: Πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο κέντρο της πόλης

09:06 7/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν για σήμερα 7/10/2020 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στις 09:30 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 10:00 στο ίδιο σημείο μέλη του ΚΕΕΡΦΑ έχουν προγραμματίσει

συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο ίδιο μέρος στις 10:30 είναι το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων του Α.Π.Θ. και στις 11:30 η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, Συλλόγων και Σωματείων.

Η πέμπτη συγκέντρωση της ημέρας είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 στο μνημείο Λαμπράκη από μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητικούς Συλλόγους.

Στο μεταξύ και χθες 6/10/2020 δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και κινήσεις κατά του φασισμού πραγματοποίησαν  αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, σε αναμονή της  απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, κρατώντας πανό και πλακάτ με αντιφασιστικά συνθήματα. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή , Αριστοτέλους και έφτασαν έξω από το Διοικητήριο, όπου φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα