Θεμελίωση βρεφονηπιακού σταθμού στη Χρυσοπηγή (videos)

21:56 25/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θεμελίωση ενός από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων, του Κουμπέ – Νεροκούρου, αρχικού προϋπολογισμού 1.625.000 ευρώ(με ΦΠΑ), πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Ξανθουδάκη, του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ Μανούσου Φοβάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του 24 μήνες, αλλά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων, η ανάδοχος εταιρεία

στοχεύει στο να είναι έτοιμο σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή της Χρυσοπηγής να λειτουργήσει την επόμενη σχολική περίοδο.

Ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 797,02 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου, που θα στεγάζει Βρεφονηπιακό Σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τ.μ.

“Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας στο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Οι μητέρες έχουν ανάγκη να δουλεύουν, οι οικογένειες έχουν ανάγκη να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και σταθμούς ώστε να κοινωνικοποιούνται και να εκπαιδεύονται και εμείς ως Δήμος Χανίων κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος προσέθεσε:

“Φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό βρεφών, διότι ο Δήμος μας προσαρμόστηκε σε ένα πειραματικό στάδιο που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά άνω των 4 ετών να ενταχθούν στο Α’ βάθμια εκπαίδευση και να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση και παράλληλα, να απελευθερωθούν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε ό,τι αφορά τον βρεφονηπιακό σταθμό εδώ στην περιοχή της Χρυσοπηγής, ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από ότι αναφέρει το χρονοδιάγραμμα, συνεπώς θα προλάβουμε την ερχόμενη σχολική περίοδο”.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Φορέας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου Χανίων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα