Θεατρική παράσταση τιμής της ιστορικής μνήμης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

13:36 7/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα πείρα(γ)μα, μία βιωματική αναπαράσταση-δράση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Οι άνδρες εθελοντές θα υιοθετήσουν το όνομα και την ταυτότητα κάθε ενός από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Ναζί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά

του 1944, ενώ οι γυναίκες εθελόντριες θα ενσαρκώσουν τις μανάδες, γυναίκες, κόρες, αδερφές των εκτελεσμένων συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση/εγκατάσταση της ομάδας πείρα(γ)μα «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων». βασισμένης στο ομώνυμό ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα (εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ) που ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 έως και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Μεταξύ των συμμετοχών, συμμετέχει σαν έμπρακτη απόδοση τιμής στον εκτελεσμένο με τους 200, πατέρα του Διομήδη, ο Διονύσης Χριστακόπουλος, τον οποίο έχει φιλοξενήσει το ert.gr.

Σχετική είδηση: «Πετάξτε τη μπάλα έξω έρχεται ο ρουφιάνος» – Ο Δ. Χριστακόπουλος στο ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα