Ανισόπεδος κόμβος στην Ε.Ο. στο ύψος του Πυργετού Λάρισας

19:08 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 83 Α.Α.Π./2016), η κατασκευή ολοκληρωμένου ανισόπεδου κόμβου στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πυργετού.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή ημικόμβου, ο επικείμενος κόμβος θα είναι αμφίπλευρος και θα επιτρέπει όχι μόνο την είσοδο – έξοδο των οχημάτων από και προς την Αθήνα αλλά και την είσοδο – έξοδο από και προς τη Θεσσαλονίκη

και το βορρά της χώρας μας γενικότερα. Θα διευκολύνει επιπλέον και την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών του προς τις βορειοανατολικές περιοχές του Νομού Λάρισας, προς τα παράλια των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.

Ο ολοκληρωμένος κόμβος δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και προς τα ορεινά θέρετρα του Δήμου Τεμπών, τις περιοχές της Ραψάνης, της Κρανιάς, της Αιγάνης, της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων και της Κοιλάδας των Τεμπών. Εν κατακλείδι, η ύπαρξη του κόμβου θα επιτρέψει την ομαλή γρήγορη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων καθώς και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, ενώ θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του στάθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την κατασκευή ολοκληρωμένου αμφίπλευρου κόμβου στο ύψος του Πυργετού.

Keywords
Τυχαία Θέματα