Τετ α τετ Τσίπρα-Λαγκάρντ – Ελληνικό πρόγραμμα, γ’ αξιολόγηση και χρέος επί τάπητος (video)

01:41 17/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O οδικός χάρτης για το ελληνικό πρόγραμμα έως και μετά την ολοκλήρωσή του το επόμενο καλοκαίρι, η συμμετοχή του Ταμείου και το θέμα του ελληνικού χρέους βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αναμένονται κοινές δηλώσεις από τον κ. Τσίπρα και την κ. Λαγκάρντ.

Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Λαγκαρντ-Τσίπρα. Σε εξέλιξη η συναντηση παρουσία Τόμσεν -Χουλιαρακη pic.twitter.com/NETLijv2XW

Lena Argiri (@lenaargiri) October 16, 2017

Άφιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια κ. Christine @Lagarde. pic.twitter.com/FtWjAUVMeD

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 16, 2017

Λίγο πριν τη συνάντησή τους, ο Γιώργος Χουλιαράκης είχε σύντομη συνομιλία με τον Πολ Τόμσεν

Πολ Τόμσεν-Γιώργος Χουλιαράκης λίγο πριν την συναντηση του Πρωθυπουργού με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ pic.twitter.com/rIExg2NXXq

Lena Argiri (@lenaargiri) October 16, 2017

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα ελληνικά πλεονεκτήματα και μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων του Σικάγο.

«Η Ελλάδα επέστρεψε, αφήνει πίσω της την κρίση, προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων«, ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης.

Στόχος μας, να προχωρήσουμε με ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης. pic.twitter.com/f7A13RZxHw

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 16, 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι οι επενδύσεις στη χώρα έχουν αυξηθεί και ο τουρισμός έχει ενισχυθεί. Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στην καινοτομία, κάνουν τη χώρα πιο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, ενώ εκμεταλλεύονται και την εξειδικευμένη ελληνική αγορά εργασίας. Τόνισε, επίσης, ότι τώρα είναι η ώρα να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της Ελλάδας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Κατά την ξενάγησή του στο ελληνικό μουσείο, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η χώρα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια» αλλά, όπως είπε, «τώρα, μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της και να κοιτάζει με αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές».

Πηγή ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα