Τέσσερις Γάλλοι πρωτοπόροι κάτω των 35 ετών στη λίστα του MIT Technology Review

18:58 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη λίστα με τους 35 ευρωπαίους πρωτοπόρους κάτω των 35 ετών (Innovators Under 35) παρουσίασε πρόσφατα το περιοδικό MIT Technology Review. Από το 2011, το περιοδικό του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου MIT, αναζητά τους πιο ταλαντούχους πρωτοπόρους επιχειρηματίες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες για να δώσουν λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Φέτος, για πρώτη φορά, οι νικητές χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τα προφίλ τους: εφευρέτες, επιχειρηματίες, οραματιστές,

πρωτοπόροι και ανθρωπιστές. Ανάμεσα στους 35 νικητές, βρίσκονται και 4 Γάλλοι, ιδρυτές startup.

Αντουάν Νοέλ- Japet Medical Service

Ο Αντουάν Νοέλ ιδρυτής της νεοσύστατης εταιρείας Japet Medical Service κατασκεύασε το Άτλας, έναν εξωσκελετό που απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια οσφυαλγία. Χρησιμοποιώντας μικροκινητήρες και αισθητήρες, η συσκευή αυτή αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει τον πόνο που σχετίζεται με την υπερβολική πίεση στην οσφυϊκή περιοχή. Επίσης, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια εφαρμογή που παρέχει στον ασθενή συγκεκριμένες ασκήσεις και επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων εξασφαλίζοντας έτσι την κατάλληλη παρακολούθησή του.

Ούγκο Μερσιέ – Rythm

Ο Ούγκο Μερσιέ συνιδρυτής του startup Rhythm, έχει αναπτύξει το Dreem, έναν κεφαλόδεσμο που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου με τη βοήθεια ηλεκτρικών αισθητήρων.

Ο Ούγκο ξεκίνησε να ερευνά τον εγκέφαλο όταν ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο του Παρισιού, καθώς ο παππούς του, ένας διάσημος παλαιστής, διαγνώστηκε με Αλσχάιμερ. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ιδρύσει το Rhythm, μια εταιρεία νευροεπιστήμης που αναπτύσσει τεχνολογίες που στοχεύουν στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού μέσω εγκεφαλικής διέγερσης.

Ο Μερσιέ πιστεύει ότι το Rhythm έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την έρευνα στον χώρο του ύπνου, ενώ παράλληλα οραματίζεται νέες μελλοντικές εφαρμογές του όπως για παράδειγμα την ανίχνευση πρώιμων προτύπων που σχετίζονται με γνωστικές διαταραχές αλλά και την περαιτέρω κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός μας αντιδρά σε ορισμένα περιεχόμενα προκειμένου να βελτιστοποιήσει διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Συλβάν Γκαριέλ – DNA Script

Ο Συλβάν Γκαριέλ είναι ο ιδρυτής του DNA Script, ενός startup που δραστηριοποιείται στον χωρο της βιοτεχνολογίας και φιλοδοξεί να αναπτύξει την επόμενη γενιά σύνθεσης DNA με χαμηλό κόστος και σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ, ανέπτυξε έναν νέο τρόπο γραφής γενετικών κωδικών. Η νεοσύστατη εταιρία του αποτελείται από μια πολυεθνική ομάδα 12 επιστημόνων με εμπειρία στην ενζυματική βιοχημεία, τη χημεία νουκλεϊνικών οξέων, τη βιοτεχνολογία και την αυτοματοποίηση κι έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τιμπό Ντουσεμάν – Ava

Ο Τιμπό Ντουσεμάν μεγάλωσε σε μια οικογένεια κωφών και ήταν ο μεταφραστής ανάμεσα στην οικογένειά του και τον έξω κόσμο. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του στο Τμήμα μηχανικής του αμερικανικού πανεπιστημίου του Μπέρκλει, αποφάσισε να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα διευκόλυνε την επικοινωνία των ανθρώπων με προβλήματα ακοής.

Η εφαρμογή Ava που ανέπτυξε, βοηθά τα άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν μια ομαδική συζήτηση. Η εφαρμογή που λειτουργεί με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, συνδέει τα smartphones των συμμετεχόντων στις συνομιλίες, καταγράφει τα ηχητικά δεδομένα και χρωματίζει κάθε ομιλητή μέσα σε παράθυρα διαλόγου έτσι ώστε να οπτικοποιήσει τη συνομιλία για τους χρήστες με προβλήματα ακοής. Έτσι, οι χρήστες μπορούν τώρα να δουν ποιος μιλάει και τι λέει σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να απαντήσουν μέσω της αυτής της εφαρμογής.

Έχοντας λάβει χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, η Ava εγκαινιάστηκε επίσημα στις 24 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Έκτοτε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι στις Η.Π.Α. και τη Γαλλία την χρησιμοποιούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα