Τα Τμήματα του ΔΙΕΚ Κομοτηνής έχουν μεγάλη ζήτηση

12:19 4/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα  πραγματοποιούνται οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ  της Κομοτηνής. Οι ειδικότητες που έχει προτείνει η διεύθυνση για το έτος κατάρτισης 2020 – 2021 στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής στο Α΄ εξάμηνο είναι: Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης,Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογιας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας,

Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών.

«Από τις πιο δημοφιλείς που θα δημιουργηθεί και φέτος είναι η ειδικότητα: «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας»» δηλώνει η κα Ζαφειρούλα Κοτσάκη, διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την κα Κοτσάκη «είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τα παιδιά από τον τόπο μας να φοιτήσουν στο δημόσιο ΙΕΚ, είτε έχουν πετύχει σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ είτε όχι γιατί η φοίτηση στο ΙΕΚ μπορεί να είναι παράλληλη, εφόσον μπορούν να παρακολουθήσουν τα απογευματινά μαθήματα του ΙΕΚ, που είναι υποχρεωτικά. Είναι δωρεάν η φοίτηση και χωρίς όριο ηλικίας κι αυτό είναι πάλι πολύ σημαντικό για την περίοδο που διανύουμε σαν χώρα.»

Τόσο εκείνη όσο και οι συνεργάτες της περιμένουν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν σε σχέση πάντα με την Πανδημία του κορονοϊου. «Από ό,τι γνωρίζουμε θα γίνουν δια ζώσης τα μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας eclass που έχουμε και είναι ενεργή. Εξυπηρετηθήκαμε πάρα πολύ εύκολα για την υλοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων. Ενώ τα εργαστηριακά μαθήματα ακολουθώντας τις συστάσεις του ΕΟΔΥ έγιναν στα εργαστήρια.»

Όπως τονίζει η κα Κοτσάκη μπορούν να πάρουν αναβολή στράτευσης οι άνδρες που θέλουν να εγγραφούν στα ΙΕΚ. «Το επίσης σημαντικό είναι ότι τα παιδιά που τελείωσαν σπουδές στα ΕΠΑΛ ή στα ΙΕΚ μπορούν να γραφτούν αργότερα στο τρίτο εξάμηνο, στις ειδικότητες που λειτουργούν και φέτος και κάνοντας ένα χρόνο σπουδών και παράλληλα την πρακτική άσκηση των 960 ωρών να μπορέσουν να πάρουν την βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης και να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης και ουσιαστικά σε ένα χρόνο να έχουν ένα τίτλο σπουδών επιπέδου 5.»

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Γ’ Εξάμηνο είναι: Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Βοηθός Φαρμακείου, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ. «Όλες αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν στο site του ΔΙΕΚ και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί  όλες τις λεπτομέρειες για την υποβολή της αίτησης.» υπενθυμίζει η κα Κοτσάκη δίνοντας ραντεβού στα Τμήματα κατάρτισης.
Φώτο: Ζαφειρούλα Κοτσάκη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τμήματα, ΔΙΕΚ Κομοτηνής,tmimata, diek komotinis