Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά λέει ο διευθυντής Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χίου

21:02 25/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε διήμερη αναστάτωση βρέθηκαν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Καρδάμυλα, με τους μαθητές Γυμνασίου και τη συμμετοχή γονέων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, εξαιτίας απόφασης του υπηρεσιακού οργάνου (ΠΥΣΔΕ) να ικανοποιήσει αίτημα καθηγήτριας φιλολόγου που ζητούσε να μοιράσει το ωράριό της ανάμεσα στα σχολεία των Καρδαμύλων και της Καλαμωτής στα νότια

του νησιού.
Λόγω του ότι και το Λύκειο και ΕΠΑΛ βρίσκονται στον ίδιο χώρο, στην ουσία σε όλα τα σχολεία χθες δεν έγινε μάθημα. Μάλιστα χθες επισκέφθηκε τα σχολεία ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιάνος Ευαγγελινός, πείθοντας τελικά μετά τη συζήτηση να ξαναγυρίσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Αιγαίου, στη Μυρσίνη Τζινέλλη και στο Θοδωρή Πυλιώτη, ο κ. Ευαγγελινός σημείωσε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν. Λείπει ένα φιλόλογος και ένας φυσικός από το σχολικό συγκρότημα Καρδαμύλων, τα οποία με την επόμενη φάση των αναπληρωτών θα συμπληρωθούν».

«Τα σχολεία για το καλό της εκπαίδευσης των παιδιών και των οικογενειών τους πρέπει να είναι ανοικτά», έστειλε το μήνυμα ο κ. Ευαγγελινός, σημειώνοντας ότι είναι ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζει η Χίος.
«Μικρά τα κενά, αλλά παρόλα αυτά είναι κενά για κάποια περιφερειακά σχολεία. Σε σχέση με άλλες χρονιές προχωρήσαμε πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Φανταστείτε ότι σε Ψαρά και Οινούσσες δεν υπάρχει κανένα κενό αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο κ. Ευαγγελινός εξηγώντας ότι τα κενά αφορούν 15 σε καθηγητές πλήρους ωραρίου στη γενική παιδεία, 2 κενά μειωμένου ωραρίου και 2 κενά στην παράλληλα στήριξη.
Στην ερώτησή μας τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό, σημείωσε ότι ακόμη και αν συγγενικό πρόσωπο βρεθεί θετικός στον κορονοϊο, αναγκαστικά και ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να μείνει σπίτι. Για όλα αυτά υπάρχουν πάντως συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.
Στο διάστημα όμως που θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει ο εκπαιδευτικός σπίτι, δεν υπάρχει δυνατότητα από τη Διεύθυνση Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης να καλύψει τα κενά που θα παρουσιαστούν, τα οποία αντιμετωπίζονται από τη Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη – Θοδωρής Πυλιώτης

The post Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά λέει ο διευθυντής Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα