Τα παιδιά ονειρεύονται και σχεδιάζουν την “Πόλη που Μαθαίνει”

15:51 25/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει το 1ο Θερινό σχολείο με τίτλο «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει – Καινοτόμες μέθοδοι και προγράμματα», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 14-16 Ιουνίου 2018. Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει πληροφορίες, γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση επιτυχημένων προγραμμάτων μιας Πόλης που Μαθαίνει, βάσει των κατευθυντηρίων οδηγιών της UNESCO.

Επίσης, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός δυναμικού δικτύου έμπειρων στελεχών των Πόλεων που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO (Learning Cities).

Στο θερινό σχολείο θα συμμετέχουν
* Εκπρόσωποι πόλεων – μελών του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν» όπως εκλεγμένοι εκπρόσωποι, στελέχη Δήμων κ.α.
* Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και της Δια Βίου μάθησης

Με δεδομένο πως η διαμόρφωση μιας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης από την πρώτη σχολική ηλικία είναι βασικό ζητούμενο για μια πόλη που μαθαίνει διεξάγεται διαγωνισμός εικαστικών έργων και αφορά παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Η πόλη που θέλω – Η πόλη που ονειρεύομαι». Τα παιδιά μπορούν να δουλέψουν με οποιαδήποτε τεχνική (ζωγραφική, κολάζ ή 3D κατασκευές) δημιουργώντας πρωτότυπα έργα ατομικά ή ομαδικά, εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας (μνημεία, πάρκα, πλατείες, αστικό και φυσικό τοπίο), όπως τη φαντάζονται και την επιθυμούν.

Στόχοι της εικαστικής έκθεσης – διαγωνισμού:
* Να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τις δυνατότητες εξέλιξης που μπορεί να έχει η πόλη τους.
* Να καλλιεργήσουν την κοινωνική τους ευαισθησία με ενεργό συμμετοχή σε δράσεις που αφορούν την πρόοδο της πόλης τους.
* Να κινητοποιηθούν, ώστε να είναι εμπνευστές μιας καλύτερης πόλης, μιας πόλης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και αντιπροσωπεύει τα όνειρά τους.
Τα έργα των παιδιών συγκεντρώνονται στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄θμιας Εκπαίδευσης (Δήμητρας Τσάτσου 2 και Φαρσάλων, Τ.Κ.41335 Λάρισα. Υπεύθυνη κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα) έως 4 Ιουνίου 2018. Στη συνέχεια τριμελής επιτροπή από την Α/βαθμια Εκπαίδευση Λάρισας, το δίκτυο ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα θα αξιολογήσει τα έργα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά η τελετή βράβευσης των τριών έργων που θα προκριθούν. Στα τρία πρώτα έργα θα δοθούν βραβεία, ενώ έπαινοι θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα παιδιά θα πάρουν τα δώρα τους και μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την “Πόλη που Μαθαίνει”. Παράλληλα θα λειτουργήσει στον εσωτερικό χώρο του Μύλου του Παππά έκθεση όλων των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, η οποία θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τη μέρα της απονομής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα