Τα κόμματα ενημερώνει ο Β. Κικίλιας – Βολές από την αντιπολίτευση

15:38 24/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα των αναγκών στα νοσοκομεία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία και διασωληνώσεις εξακολουθεί να κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία για την Αττική, που κρατά τα σκήπτρα τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και στον αριθμό των νοσηλειών και των διασωληνωμένων.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσία του εκπροσώπου του υπουργείου για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός στις 18:00 το απόγευμα

για την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και τί πρέπει να γίνει για να κερδίσουμε το στοίχημα της μάχης για τον κορονοϊό, ενώ δεν θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα.

Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων-Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Άμεση επίταξη κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές είναι οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας: «Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ώστε να μην γίνουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ κλίνες Covid στα δημόσια νοσοκομεία, ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, περισσότερα συνταγογραφούμενα τεστ, προκειμένου να ιχνηλατηθεί η διασπορά του ιού, και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, αφού καμία μόνιμη πρόσληψη δεν έχει γίνει ακόμη στο ΕΣΥ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «χθες παραιτήθηκε ο συντονιστής των ΜΕΘ στην Κρήτη γιατί η σχετική προκήρυξη προσλήψεων αποκλείει ανθρώπους με εμπειρία», μιλώντας για «πολιτική απάτη εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά στην αύξηση των ΜΕΘ».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη, 20.000 λιγότερους αναπληρωτές σε σχέση με το 2019 και χωρίς να διενεργηθούν τεστ. Και τώρα μια σειρά από σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «όπως κανείς δεν αμφισβήτησε στο πρώτο lockdown ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα, έτσι και τώρα δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους μαθητές να το υπερασπιστούν».

Επίκαιρη ερώτηση ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση που επικρατεί σε ΜΕΘ-ΜΑΦ

Εντονες επικρίσεις εξέφρασε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα χαλαρότητας και άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του», ανέφερε και καταλόγισε ως πρώτο λάθος το γεγονός ότι άνοιξε άνευ όρων τη χώρα. «Έδωσε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα στελέχη του, ο δήμαρχος Αθηναίων, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Δεν ασχολήθηκαν για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανοίξουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνουν έγκαιρα τις προκηρύξεις για να προσλάβουν το προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές” είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε έξι μήνες με ευθύνη της γιατί «ασχολήθηκε μονάχα με την επικοινωνία και με την προετοιμασία της να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Άφησε όλα τα προβλήματα και προσπάθησε να τα κρύψει κάτω από το χαλί και -πολύ χειρότερα- δεν ασχολήθηκε για να τα λύσει. Δεν υπήρξε σχέδιο και προετοιμασία ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε για το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτε για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια ούτε για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς».

ΚΚΕ:»Η κυβέρνηση να αφήσει τα μπαλώματα»

«Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται «στο κόκκινο». Τώρα, πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού, η κυβέρνηση να αφήσει τα «μπαλώματα» και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε δημιουργία ΜΕΘ, σε μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών και επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας. Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού» δήλωσε για τις ανάγκες του δημοσίου συστήματος υγείας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα