Τα διεθνή MME για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

17:46 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα σχολιάζουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Tο αμερικανικό δίκτυο CNN παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

President

Obama holds press conference with Greek Prime Minister during final overseas trip as president. Watch live pic.twitter.com/o17m4Dikdp

CNN Politics (@CNNPolitics) November 15, 2016

Obama commends Greece for spending 2% of GDP on defence on his final foreign trip />

BBC News (World) (@BBCWorld) November 15, 2016

To BBC News αναφέρει τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι η Ελλάδα είναι μία μόνο από τις 5 χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνά της, ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

To Γαλλικό AFP σχολίασε την αναφορά Ομπάμα στο προσφυγικό και την συμπόνια του ελληνικού λαού.

#UPDATE Obama praises Greece's 'extraordinary compassion' for refugees

AFP news agency (@AFP) November 15, 2016

Με τίτλο Ο Ομπάμα στην Ελλάδα: ιστορικές εντάσεις και απειλή σαμποτάζ, η ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur δημοσιεύει ρεπορτάζ για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ αναφέροντας ότι ο εάν ο αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει να αφήσει το στίγμα του στην Ιστορία, ο Αλέξης Τσίπρας υπολογίζει στην επίσκεψή του για να βαρύνει στο ζήτημα της διαγραφής χρέους. Ομως οι δύο άνδρες είναι πιθανόν να δουν τους στόχους τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση από πολύ σοβαρή αναταραχή την οποία προκαλεί η επίσκεψη στην Αθήνα.

Η δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία, δίνει τους τίτλους των γαλλικών εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που καλύπτουν στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Η λιτότητα από μόνη δεν επιτρέπει την επίτευξη της ευημερίας, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που επισκέπτεται την Αθήνα, στη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δύσκολων μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι πιστωτές της , γράφει η εφημερίδα Le Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. Ο κόσμος είναι ευγνώμων προς την Ελλάδα για την ανθρωπιστική της συμπόνοια και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίσθηκε την προσφυγική κρίση, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να μην αφήσουμε μία και μόνη χώρα να φέρει ολόκληρο το βάρος αυτών των προβλημάτων, αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Radio France International.

Μετά από χρόνια καχεξία η Ελλάδα φαίνεται ότι ξαναστέκεται στα πόδια της. Έτσι, τόσο περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά με έμφαση ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους και ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκει αρωγό τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Μια δυνατή Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο, γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της σελίδα η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.

Η Ελλάδα είναι το πολιτικά συμβολικό μέρος του αποχαιρετιστήριου ταξιδιού του Αμερικανού Προέδρου στην Ευρώπη, η Γερμανία το χειροπιαστό, πρακτικό μέρος του ταξιδιού, παρατηρεί σε δημοσίευμα-ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ«.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα