Συζητούν για το μέλλον των λαών της Μεσογείου

08:45 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παρόν και το μέλλον των λαών της Μεσογείου σε σχέση με το ιστορικό παρελθόν της, βρίσκεται στο επίκεντρο του συνεδρίου με θέμα: «Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από 21 χώρες.

Το συνέδριο με οργανωτή το ίδρυμα Maecenata, και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

και του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχουν επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι συζητούν το παρόν και το μέλλον των κρατών που βρέχονται στη Μεσόγειο θάλασσα όπου συναντούνται 3 πολιτισμικοί ήπειροι.
Οι εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Αστόρια είναι κλειστές, ενώ σήμερα στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, θα γίνουν ανοιχτές στους φορείς και πολίτες, παρουσιάσεις και σύνοψη συμπερασμάτων.
Τους συνέδρους στην ανοιχτή εναρκτήρια εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου καλωσόρισαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο συμμετέχων στο συνέδριο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη και ο πρόεδρος του ιδρύματος Maecenata, Rupert Strachwitz.

Keywords
Τυχαία Θέματα