Συστηματική ενίσχυση και συνεργασία της ΕΡΤ με το Φ.Ν.Θ

13:51 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ πήρε την απόφαση για τριετή συνεργασία, με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρχει η γνώση για τα ποσά που πρόκειται να εκταμιευτούν. Αποφασίστηκε η διάθεση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια – 60 χιλιάδες για ντοκιμαντέρ και 140 χιλιάδες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ΕΡΤ θα μισθώσει

όλες τις ελληνικές ταινίες που παίχτηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα και τα διεθνή τμήματά του με σκοπό την ενίσχυση των δημιουργών που προάγουν τον Πολιτισμό.

Στην ενίσχυση των δημιουργών που προάγουν τον Πολιτισμό αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε, Λάμπης Ταγματάρχης κατά τη χθεσινή τελετή λήξης του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε: «το Φεστιβάλ κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους ανθρώπους του.»

Η ΕΡΤ πρόσφερε το ειδικό βραβείο της Επιτροπής για το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000€, το οποίο απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ: «Μηχανές» σε σκηνοθεσία Ραχούλ Τζέιν (Ινδία, Γερμανία, Φινλανδία). Επίσης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της παραγωγής, απένειμε το βραβείο Doc on Air στο καλύτερο project του Pitching Forum για διεθνή συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ EDN και αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Το βραβείο Doc on Air απονεμήθηκε στο project «The Watchmen», σε σκηνοθεσία Μαντλέν Λερογιέ και παραγωγή Βαλερί Μονμαρτίν – Little Big Story (Γαλλία).

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ συμμετείχε στο 19ο Φ.Ν.Θ με πέντε ντοκιμαντέρ: Τα ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής ΕΡΤ, «Η Ιστορία είμαι εγώ – Ανδρέας Λεντάκης» του Μένου Δελιοτζάκη και «Γιάννης Καστρίτσης: «Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, τα οποία συμμετείχαν στο επίσημο πρόγραμμα, στις κατηγορίες Μνήμη/Ιστορία και Καλειδοσκόπιο, αντιστοίχως.

Επίσης, το ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ «Πίσω δεν γυρνάω» της Φλώρας Πρισιμιτζή, καθώς και τα ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΕΡΤ, «Δεύτερη ζωή» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου από τη σειρά «Από αγκάθι…ρόδο», και «Τέσσερις διαστάσεις και μία λάμπα» του Θανάση Νεοφώτιστου, από τη σειρά «Ες αύριον τα σπουδαία», πήραν μέρος στη κατηγορία Ελληνικό Πανόραμα.

Η ΕΡΤ3 κατέγραφε και ενημέρωνε για τις εξελίξεις του Φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με καθημερινά δεκάλεπτα αφιερώματα και απευθείας συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα