Σύσκεψη για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

18:38 11/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για την εφαρμογή της, εξετάστηκαν στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο δημαρχείο Ηρακλείου, παρουσία της γενικής γραμματέως, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα.

Μετείχαν ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας, Μανόλης Βασιλάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης

και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου ο πρόεδρος, Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκεπάρνης και το μέλος Κώστας Φανουράκης.

Ο Δήμαρχος εξήγησε στην Γενική Γραμματέα ότι ο σχεδιασμός του Δήμου υποβλήθηκε έγκαιρα στο Υπουργείο Παιδείας, και περιελάμβανε 32 αίθουσες για την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο, καθώς και ότι «το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την προμήθεια των αιθουσών προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτικά στάδια ελέγχων που θέτουν εν αμφιβόλω την έγκαιρη τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών που είναι αναγκαίες για την προμήθεια των αιθουσών, ενώ έχουν ήδη διασφαλιστεί, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσον και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούνται, για την εφαρμογή του μέτρου.

«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και εμπιστευόμαστε απόλυτα τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε παράσχει κάθε εργαλείο για να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν οι αίθουσες με τους οικίσκους που έχουν παραγγελθεί. Επιμένουμε και θα εφαρμόσουμε την Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας», τόνισε η κα. Γκίκα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα