Συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για το νέο προσχέδιο του ΠΕΣΔΑ

06:53 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αντικείμενο τη συζήτηση επί του προσχεδίου της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου συνεδρίασαν εχθές στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Γρυπιώτης κατά την τοποθέτηση του ξεκαθάρισε πως «ως πρόεδρος του φορέα δεν έχει κάνει καμία συμφωνία, στη συνάντηση που έγινε πριν από λίγες μέρες στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπήρξε συμφωνία επί κειμένου, υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα χωρίς να υπάρξει κάποια κατάληξη».

Κατά τη διάρκεια της

συζήτησης τέθηκαν διάφορα ερωτήματα από τους δημάρχους και τα μέλη του φορέα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής αναρωτήθηκε «για ποιο έργο και με ποιο αντικείμενο εξελισσόταν η συζήτηση».

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας έκανε λόγο «για λεπτό πολιτικό ζήτημα».

Ο κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, δήμαρχος Σπάρτης, είπε πως «το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι πως μας ενδιαφέρει ως ΦΟΔΣΑ ο ΠΕΣΔΑ».

Ο κ. Πνευματικός δήμαρχος Κορινθίων, τόνισε πως «αφού δεν υπάρχει κείμενο δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση και πως θα απευθυνθεί με εξώδικο στην περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί ανίκανες κυβερνήσεις και ανίκανες περιφέρειες δεν έχουν λύσει το θέμα των απορριμμάτων».

Ο κ. Δανόπουλος, μελετητής, που εξετάζει το νεο προσχέδιο της προγραμμματικής συμβασης του ΠΕΣΔΑ επανέλαβε αρκετές φορές στο σώμα ότι «είναι σημαντική η προγραμματική σύμβαση αλλά περισσότερο είναι η σύμβαση σύμπραξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα