Συνεχίζεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

10:50 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού (μέχρι και τις 5 Μαρτίου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τιμήθηκαν η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Καρδιτσιώτης Αντώνης Νικολάου στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, και ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου.

Καθημερινά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ, είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.
Αυτό ακριβώς συνέβη και το βράδυ της Κυριακής των Απόκρεων όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την Ερασιτεχνική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που διαγωνίστηκε με το έργο «Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson.
Αυτός ήταν ο δεύτερος κατά σειρά θίασος που εμφανίστηκε επί σκηνής, ενώ συνολικά θα διαγωνιστούν οχτώ ερασιτεχνικές ομάδες.
Εκτός από τις παραστάσεις, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης και του πολιτισμού όπως επίσης και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ. Παρουσιάζει η ηθοποιός Χριστίνα Μαντέση.
Στο μεταξύ, καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Συλλόγων : www.enpolis.gr
Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, λειτουργεί βιβλιοπωλείο με 100 περίπου τίτλους θεατρικών βιβλίων που αξίζει να το επισκεφθεί ο καθένας.

Το σημερινό πρόγραμμα:
Δημοτικό Κιν/θέατρο – ώρα 8.30μ.μ.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης διαγωνίζεται με το έργο «Δόνια Ροζίτα» του Φρ. Γκ. Λόρκα
Παράλληλες εκδηλώσεις
Θέατρο «Όψεις» (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου) – πρωί
Συνάντηση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου.
Θέατρο «Όψεις» (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου) – ώρα 5.00 – 6.30μ.μ.
Βιωματικό εργαστήριο από τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη με τη συνεργασία του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά, με θέμα: «Κείμενο και χώρος στη θεατρική πράξη».

Η Κριτική Επιτροπή
Η Κριτική Επιτροπή του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας στελεχώνεται από τους:
Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη
Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής
Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα
Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό

Χορηγοί :
Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Επιμελητήριο Καρδίτσας
Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN

Keywords
Τυχαία Θέματα