Συνεχίζεται ο «Κύκλος Μπετόβεν» από τη ΚΟΘ

14:02 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ‘Κύκλος Μπετόβεν’ της ΚΟΘ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ., συνεχίζεται με τρία υπέροχα έργα του κορυφαίου δημιουργού και με τη σύμπραξη δύο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, του μαέστρου Βασίλη Χριστόπουλου και του πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσου (φώτο) τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00 στη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Η εισαγωγή ‘Κοριολανός’ του Μπετόβεν είναι εμπνευσμένη από

την ομώνυμη άσημη τραγωδία του Βιεννέζου Heinrich Von Collin και όχι από την πλέον γνωστή του Σαίξπηρ, που με τη σειρά της είναι εμπνευσμένη από τον Πλούταρχο. Ο Μπετόβεν αδιαφορεί για τις διαφορετικές εκδοχές των ιστοριών σχετικά με το θάνατο του Ρωμαίου στρατηγού Γάιου Μάρκου και εστιάζει στη δραματική εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή μεταξύ του πόθου του για εκδίκηση προς τη Ρώμη που τον εξόρισε και της αγάπης για την οικογένειά του, η οποία τελικά θριαμβεύει.

Το ‘4ο κοντσέρτο για πιά­νο’ κατέχει ξεχωριστή θέση στην εργογραφία του Μπετόβεν, αφού ήταν το τελευταίο έργο που μπόρεσε να παίξει ο ίδιος πριν η κώφωση αρχίσει να του δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Έργο αρμονικό στην υφή του, που χαρακτηρίζεται από τον ανεξάντλητο μελωδικό του πλούτο και τις τεράστιες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις του.

Η περίφημη 6η Συμφωνία’ του Μπετόβεν, ονομάστηκε από τον ίδιο ‘Ποιμενική’, αφού ήθελε να τονίσει την πρόθεσή του να υμνήσει τη φύση. Ο συνθέτης μεταφέρει τη συναισθηματική πληρότητα που ένιωθε στους αγαπημένους του περιπάτους στην ύπαιθρο και προκαλεί συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα.

Διεύθυνση ορχήστρας: Βασίλης Χριστόπουλος (φώτο)
Πιάνο: Βασίλης Βαρβαρέσος

Πρόγραμμα:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 6
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 σε σολ μείζονα, έργο 58
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68 (“Ποιμενική”)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 € Εξώστης 10 € Μειωμένο 5 €
Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα