Συνεχίζεται η δίκη του πρώην διευθυντή στη σχολή του Γιακουμάκη

15:07 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα συνεχίζεται στο Εφετείο Ιωαννίνων η εκδίκαση της έφεσης την οποία είχε υποβάλει ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην διευθυντής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση Γιακουμάκη αλλά άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε να δικάζεται στις 15 Δεκεμβρίου και στο ακροατήριο βρέθηκαν οι γονείς του άτυχου σπουδαστή ενώ κατέθεσαν υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής,

καθηγητές, ο φύλακας και ένας πρώην σπουδαστής.

Κατά την απολογία του ο πρώην διευθυντής της σχολής ανέφερε πως έπραξε ό,τι έπρεπε, ακολουθώντας τις υποδείξεις τις οποίες είχε λάβει από την προϊστάμενη αρχή στην Αθήνα, για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Επίσης τόνισε πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

Τέλος, υποστήριξε πως όταν πληροφορήθηκε το 2014 το θέμα, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον άτυχο σπουδαστή, όπως η αλλαγή δωματίου, ενώ προσπάθησε να διερευνήσει τις καταγγελίες, χωρίς αποτέλεσμα.- efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα