Συνεχίζει να … γράφει ιστορία ο Αστέρας Τρίπολης

21:22 27/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με δύο νίκες (1-0 και 4-1), επί του καλού Εργοτέλη, ο Αστέρας Τρίπολης, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση (7η φάση) του Κυπέλλου Ελλάδας, στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας άλλη μία σημαντική ποδοσφαιρική διάκριση.

Η Αρκαδική ομάδα, κέρδισε με 4-1 τον υπολογίσιμο Εργοτέλη της Φούτμπολ Λιγκ και θα διεκδικήσει πρόκριση στον μεγάλο τελικό, άσχετα με τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Και ενώ, ο κύριος στόχος της ομάδας της Τρίπολης, είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, οι «κιτρινομπλέ»,

δεν θα πουν όχι σε μία νέα διάκριση στο θεσμό, που έχουν ήδη, έναν τελικό, τέσσερις ημιτελικούς και έξι παρουσίες στην προημιτελική φάση.

Τα σημερινά τέρματα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, σημείωσαν κατά σειρά οι Γιάννης Μπαστιάνος (9ο, κορυφαίος του Αστέρα), Χρήστος Αραβίδης (1ο γκολ με την φανέλα του Αστέρα, 79ο), Νίκος Καλτσάς (90ο) και Μαρκ Φερνάντεθ (93ο).

Η ομάδα του Ηρακλείου (9 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, 2 παρουσίες στα προημιτελικά του Κυπέλλου), είχε ισοφαρίσει στο 72ο λεπτό με όμορφη κεφαλιά του ταλαντούχου Γιάννη Ιατρούδη, βάζοντας δύσκολα στους Αρκάδες.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος απ’ τους Κρήτες και δίκαια προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Είχε αρκετές τελικές (εκτός εστίας, ωστόσο) και ειδικά στο α μέρος, ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ο Εργοτέλης, έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο και σε κάποιες στιγμές, άφησε το δικό του … αποτύπωμα.

Ο Αστέρας, πέρα απ’ το τελικό 4-1 και την πρόκριση, εξέπεμψε για ακόμα μία φορά, κάποια προβλήματα που θα πρέπει να τα λύσει, εν’ όψει και των 8 τελικών που έχει μπροστά του στο πρωτάθλημα.

Οι στιγμιαίες, αμυντικές αδράνειες, επιφέρουν απ’ το πουθενά, τέρματα για τις αντίπαλες ομάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Αστέρα, ενώ θα πρέπει στην επίθεση, να γίνει ο Αστέρας και λίγο …. κυνικός στο σκοράρισμα, αφού, ένα «ρευστό» σκορ, δημιουργεί αυξημένο άγχος και συγχρόνως, αφήνει τον αντίπαλο στο παιχνίδι, άρα και στην διεκδίκηση του αποτελέσματος.

Αυτό, έγινε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αυτό έγινε και σήμερα με τον Εργοτέλη, άσχετα με το 4-1 του τελευταίου δεκάλεπτου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου του Εργοτέλη, είπε τα εξής:

« Παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε να παρουσιαστούμε. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Διεκδικήσαμε μέχρι το 80ο λεπτό την υπόθεση πρόκριση. Δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Η πορεία μας στο Κύπελλο ήταν μία φανταστική διαδρομή για εμάς. Το 4-1 είναι μαγική εικόνα. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά. Ήταν μία καλή εμπειρία για αυτά που έχουν στόχους. Συγχαρητήρια στον Αστέρα για την πρόκριση. Του εύχομαι καλή συνέχεια. Στόχος μας είναι η δεκάδα στο πρωτάθλημα, αρχικά και γιατί όχι, η διεκδίκηση της 2ης θέσης».

Ο Γιώργος Παράσχος, με την σειρά του, δήλωσε τα εξής:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είχαμε σοβαρότητα στο πρώτο μέρος. Στο β μέρος, δεν είχαμε προσοχή και επαναπαυθήκαμε. Κάποια πράγματα που κάνουν οι παίκτες μου στο παιχνίδι δεν τα καταλαβαίνω. Με το 1-1 ξυπνήσαμε. Είναι επιτυχία η πρόκριση. Μας δίνει και κουράγιο για τα 8 κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Έχω μέσα μου την ομάδα που θα ήθελα να κληρωθούμε. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα έχουμε τους Ιγκλέσιας, Μανιά.»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (65ο Καλτσάς), Μπαστιάνος (83ο Βλάχος), Ρόλε (61ο Φερνάντεθ), Αραβίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Καλογεράκης, Μπουτσάκης (71ο Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85ο Γροντής), Έφορντ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουάτενγκ (61ο Καπνίδης)..

•Γύρω στα 600 άτομα παρακολούθησαν τον επαναληπτικό αγώνα της 6ης φάσης.
•Πρώτο γκολ για τον Χρήστο Αραβίδη με την φανέλα του Αστέρα και μάλιστα πολύ όμορφο.
•Εκτός αποστολής ήταν ο Μιχάλης Μανιάς για προστασία εν’ όψει του μεγάλου αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό.
•Δύο παίκτες κάτω των 20 πρέπει να έχουν στο φύλλο αγώνα οι ομάδες στο Κύπελλο.
•Άκρως εντυπωσιακό και δύσκολο ήταν το τέρμα του Γιάννη Μπαστιάνο.
•Παπαδόπουλος, Τζίμας, Τασουλής, Φερνάντεθ, Καλτσάς, Δουβίκας και Βλάχος ήταν οι αναπληρωματικοί του Αστέρα.
•Εκτός αποστολής ήταν ο Ματρικάρντι του Αστέρα που είχε πρόσφατα έναν τραυματισμό.
•Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης στο παιχνίδι του. Το ίδιο και οι βοηθοί του.
•Πολύ καλοί παίκτες οι Έφορντ, Τσέλιος και Ιατρούδης του Εργοτέλη. Θετικότατες οι εντυπώσεις που άφησε ως ομάδα, ο Εργοτέλης στην Τρίπολη.
•Στην Τρίπολη θα μείνει ο Εργοτέλης, όπου αύριο το μεσημέρι, θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα, αφού το Σάββατο θα παίξει εκεί, απέναντι στην ομώνυμη τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα