Συνέχεια στο ξήλωμα αυθαίρετων κατασκευών στο Ηράκλειο

11:17 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίστηκε και χθες η επιχείρηση αφαίρεσης αυθαίρετων κατασκευών από καφετέριες στο κέντρο του Ηρακλείου, με την ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνδρομή του δήμου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, επισημαίνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

“Η παρούσα δημοτική αρχή πιστεύει στο διάλογο και τη συναίνεση, όχι στην καταστολή κι έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει τους επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μειώσαμε δύο φορές τα δημοτικά

τέλη, τους παραχωρήσαμε, όπου ήταν εφικτό, επιπλέον χώρο για τραπεζοκαθίσματα, ενώ βοηθήσαμε δεκάδες επιχειρήσεις να αδειοδοτηθούν. Και δώσαμε σε όλους ικανό χρονικό διάστημα , άνω των δυο ετών, προκειμένου να προσαρμοστούν στις διατάξεις της κανονιστικής που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2015.

Μέσα στον Οκτώβριο θα δημοπρατηθεί ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την αισθητική αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων στο ιστορικό κέντρο, και όπως επισημαίνει ο δήμαρχος “παραμένουμε ακόμα και σήμερα ανοιχτοί σε προτάσεις για σημειακές τροποποιήσεις της κανονιστικής, υπό την προϋπόθεση ότι πριν εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Πολεοδομίας και της Αρχαιολογίας. Το μόνο «αντάλλαγμα» που ζητήσαμε και ζητάμε ήταν να δείχνουν σεβασμό στη νομιμότητα, όχι ως προσταγή ή ως ηθικολογία αλλά στο πλαίσιο του σεβασμού που έτσι κι αλλιώς οφείλουν στους συναδέλφους και τους συμπολίτες τους.”

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα