Συνάντηση Βαγιωνάκη – Φυτράκη για θέματα του νομού

23:00 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείο Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το θέμα των αρχείων του Ιτζεδίν τα οποία όπως είναι γνωστό φυλάσσονται στις Φυλακές Αλικαρνασσού. Η κα Βαγιωνάκη ζήτησε τη διαφύλαξη και την ασφαλή μεταφορά τους στον Νομό Χανίων, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης ερευνητών και κάθε ενδιαφερόμενου σε αυτά. Ο κ. Φυτράκης

φάνηκε να γνωρίζει το θέμα, ήδη έχει προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις, ενώ δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παράλληλα, συζητήθηκε η μετατροπή μέρους της Αγροτικής Φυλακής της Αγιάς σε χώρο μνήμης των αγωνιστών που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά την διάρκεια της κατοχής. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί επιθυμία φορέων και κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ιδέα ίδρυσης Μουσείου για τη Μάχη της Κρήτης σε γειτονική έκταση, προκειμένου να υπάρχει μία διασύνδεση του Γολγοθά και των υπολοίπων χώρων ιστορικής μνήμης.

Τέλος, η κα Βαγιωνάκη μετέφερε το πάγιο αίτημα αξιοποίησης των παλιών Φυλακών και μετατροπής τους σε χώρο φύλαξης των αρχείων των Δικαστικών Υπηρεσιών.

Από τη μεριά του, ο κ. Φυτράκης δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα θέματα, τόνισε πως βλέπει θετικά τις παραπάνω πρωτοβουλίες, ενώ σημείωσε πως για την προώθηση τους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη, αλλά και η θετική διάθεση άλλων φορέων που είναι συναρμόδιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα