Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Νορβηγό Πρέσβη

16:48 25/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάπτυξη χρηματοδοτικών-αναπτυξιακών δράσεων στη Κρήτη μέσω του προγράμματος ΕΟΧ (eea Grand) που διαχειρίζεται η Νορβηγία με προϋπολογισμό για όλη την Ελλάδα 125 εκ. ευρώ, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Νορβηγός Πρέσβης στην Αθήνα Jørn

Gjelstad που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί δράσεις από ανταγωνιστικά προγράμματα και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και αφορά μεταξύ άλλων την νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Νορβηγό Πρέσβη ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στο τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, την διατροφή, ενώ από την πλευρά του ο κ. Gjelstad χαρακτήρισε «θησαυρό» την Κρήτη για το περιβάλλον της, το κλίμα της και τον αρχαιολογικό-ιστορικό πολιτισμό της.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα και η Κρήτη ιδιαίτερα, αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Νορβηγούς καθώς σε ετήσια βάση τη χώρα μας επισκέπτονται περισσότεροι από 300.000 άτομα που στην πλειοψηφία τους έρχονται στο νησί μας. Τον Νορβηγό Πρέσβη στη Περιφέρεια Κρήτης συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ανατολική Κρήτη Ανδρέας Μεταξάς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα