Συναγερμός στην Κίνα- Φονικές κατολισθήσεις στα κεντρικά και νοτιοδυτικά

09:01 8/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

H λίστα των αγνουμένων μεγαλώνει στις επαρχίες Χουμπέι της κεντρικής Κίνας αλλλά και στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιζού καθώς κατολισθήσεις και πλημμύρες από τις οποίες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 120 άνθρωποι, πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας από τις αρχές Ιουλίου.

This massive landslide was captured on video in China after a heavy rainfall pic.twitter.com/tmxmMaLzo3

NowThis (@nowthisnews) July 1, 2020

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες στις επαρχίες Χουμπέι, Ανχούι, Τζετζιάνγκ και Τσονγκτσίνγκ. Οι κατολισθήσεις χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς ενώ και ο σεισμός της 4ης Ιουλίου (4,5 Ρίχτερ) θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφών, ειδικά στην επαρχία των Τριών φραγμάτων, την Γκουιζού.

China Floods and Landslides! pic.twitter.com/ywqpbubfvI

— Ganesh Kumar R (@eraganeshkumar) July 1, 2020

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται συνεχώς νέα βίντεο από «βιβλικές» καταστροφές και σπίτια που χάνονται. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 63 νοικοκυριά θάφτηκαν στη λάσπη.

Στην Γιουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου άρχισε η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, η βροχόπτωση έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ 426 χιλιοστών την Κυριακή, τριπλάσια από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με την Ημερησία της Κίνας.

China in Focus – NTD
Full video:

Heavy rains are causing flooding across central and southern China. Chinese officials activated a level-three emergency response. They warn of high-risk storms, flooding, and landslides. pic.twitter.com/c9f1UCPoR6

— amic (@apicorea) July 7, 2020

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα