«Συναγερμός» στη Γαλλία για τη νέα κινητοποίηση από τα «κίτρινα γιλέκα»

07:19 7/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα διαδήλωση θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία και η αστυνομία έκανε κάλεσμα για να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα στο Σανζ Ελιζέ. Κλειστός θα παραμείνει και ο Πύργος του Άιφελ, όπως και αρκετά Μουσεία, ενώ και η Όπερα ακύρωσε τις παραστάσεις της.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα λύκεια, ενώ θα αναβληθούν στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας και αρκετές ποδοσφαιρικές συναντήσεις.

Μεγάλη

θα είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, αφού η γαλλική κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέσα» επιπλέον των 65.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα εκφραστεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς ο αρχηγός του Κράτους δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια όσον αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. «Αντίθετα», ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα