ΕΚΖ: Συλλογή υπογραφών – μηχανοκίνητο συλλαλητήριο για ΓΝΖ

13:02 20/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), με απόφαση του στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/02/2019, σε συντονισμό με τους Συλλόγους του Δημοσίου, τους Συλλόγους των Επαγγελματιών και τους συλλόγους Γονέων, προχωρά σε κλιμάκωση των αγώνων για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ).

Συγκεκριμένα:
«Συλλογή υπογραφών με κείμενο των αιτημάτων μας, το οποίο θα επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας και στα κόμματα τη Βουλής , πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Μηχανοκίνητο

Συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πόλη και στα χωριά της Ζακύνθου, με συγκέντρωση 11:00 π.μ. στο γήπεδο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», επισημαίνει το ΕΚΖ.

«Δεν κάνουμε πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα μας στην υγεία.
Μόνο ο μαζικός , αποφασιστικός αγώνας στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου ως δημόσιο και δωρεάν μπορεί να έχει αποτελέσματα απέναντι στην υποβάθμιση και απαξίωση που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις», αναφέρει.

Ακολουθεί το Κείμενο υπογραφών:
«Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της πλήρους και ασφαλούς λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου Ζακύνθου και της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ που σήμερα έχει ανεπαρκή προσωπικό.
Η επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού της Ζακύνθου και των παιδιών του, η οποία έχει διαμορφωθεί από τις κυβερνήσεις που διαχρονικά περικόπτουν τα κονδύλια για την υγεία και τελευταία οδηγούν γιατρούς σε παραιτήσεις, πρέπει να σταματήσει.
Στις υπηρεσίες υγείας πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα και πρόσβαση. Δεν μπορεί να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μη δίνεται λύση, δεν πρέπει να παραμένουν παιδιά χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα αλλά ούτε και να αντιμετωπίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα της λειτουργίας και στελέχωσης του Νοσοκομείου με ημίμετρα.
Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία σε ασφαλή και σύγχρονο Νοσοκομείο με ανεπτυγμένες , στελεχωμένες και αξιοπρεπώς χρηματοδοτημένες όλες τις υπηρεσίες ,τα τμήματά και τις κλινικές του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘ, ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ»

Στη συνέχεια το ΔΣ του ΕΚΖ επισυνάπτει το σχετικό πλαίσιο στο οποίο θα μπαίνουν οι υπογραφές με ονοματεπώνυμο ως εξής:
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΦΩΤΟ ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΖ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΖ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα