Σύλληψη 39χρονου με πλούσια δράση σε κλοπές

11:18 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε περιπτώσεις κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εξιχνιάσθηκαν από την Ασφάλεια της Λάρισας, με την σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης ο 39χρονος διέρρηξε κατάστημα ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες

αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος στις 6 Σεπτεμβρίου διέπραξε ακόμη τρεις κλοπές στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα:
Αφαίρεσε από σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο 43χρονου ημεδαπού ένα πλαστικό εξάρτημα. Το απόγευμα μετέβη σε κατάστημα 30χρονου ημεδαπού και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε ηλεκτρολογικό υλικό, ποσότητα χρώματος και ένα ζευγάρι παπούτσια, ενώ ακολούθως, διέρρηξε διαμέρισμα 33χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον φορτιστή του.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο 39χρονος, διέρρηξε ιατρείο και ασφαλιστικό γραφείο, αφαιρώντας συνολικά μία ιατρική λαβίδα και είδη τροφίμων, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα δικηγορικό γραφείο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 39χρονου, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.
Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, ο 43χρονος πούλησε σε 63χρονο ημεδαπό ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με τροφοδοτικό και δύο εξαρτήματα, έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Ο 63χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης εγκλήματος, ενώ τα αντικείμενα κατασχέθηκαν προκειμένου διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα