Συλλήψεις τουλάχιστον 53 διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

17:24 28/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 53 διαδηλωτές, μετά από συμπλοκές και κατά τη διάρκεια επί το πλείστον ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της επικείμενης εφαρμογής νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια, από την κινεζική κυβέρνηση.

Άντρες των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής είχαν αναπτυχθεί, καθώς αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές

μετακινούνταν από την περιοχή Τζόρνταν στην περιοχή Μονγκ Κοκ της συνοικίας Καουλούν, για την πραγματοποίηση σιωπηρής διαμαρτυρίας κατά της νέας νομοθεσίας.

Τελικά δημιουργήθηκε ένταση. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση σπρέι πιπεριού, ώστε να διαλύσει ομάδες των συγκεντρωμένων, ενώ έγιναν μαζικές συλλήψεις.

Dozens arrested as Hong Kongers protest planned national security laws pic.twitter.com/JXGoJhCT04

Reuters (@Reuters) June 28, 2020

Σε ανάρτησή τους στο Facebook οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 53 διαδηλωτές συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράνομη συμμετοχή στη διαδήλωση, και για το κλείσιμο δρόμων στην ίδια περιοχή.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν αναφορές για αθρόες, αναίτιες συλλήψεις μεταξύ αυτών και ένας άνδρας ο οποίος ετυχε να βρίσκεται στo δρόμο εκείνη την ώρα με την οικογένεια του για να αγοράσει τρόφιμα. Συνελήφθη μπροστά στον τρομοκρατημένο παιδί του και παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του ότι δεν ειχαν σχεση με τη διαμαρτυρία.

at 5pm today Yau Ma Tei #hongkong, a family were shopping in the district and #hkpolice suddenly arrested the father. his son was crying for help and her mother was trying to calm him down. #hkpolicebrutality #hkpolicestate #hongkongpolice #hongkongprotest #hongkongprotests pic.twitter.com/pmEpEqToGK

— CH (@CH_HONGKONG) June 28, 2020

Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως απορρίφθηκε και το αίτημα για την ετήσια πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου για την παραχώρηση των εδαφών στην Κίνα από του Βρετανούς, το 1997.

Hong Kongers march in silent protest against national security laws pic.twitter.com/MaTqL4zvbh

Reuters (@Reuters) June 28, 2020

Ακτιβιστές της Δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ αλλά και ορισμένες ξένες κυβερνήσεις δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το νέο εθνικό νόμο για την ασφάλεια, καταλογίζοντας στο Πεκίνο ότι αποδυναμώνει περαιτέρω τη διευρυμένη αυτονομία που είχε υποσχεθεί το 1997 στους Βρετανούς.

China unveils security law for Hong Kong, city’s freedoms in doubt pic.twitter.com/vTbqFf4ODL

Reuters (@Reuters) June 20, 2020

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα