Συλλαλητήριο με αφορμή το συνέδριο «Thessaloniki Summit»

01:28 7/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο «Thessaloniki Summit 2017″ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ και άλλων συλλογικοτήτων σε μικρή απόσταση από το «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφωνούσε την ομιλία του.

Οι διαδηλωτές

– σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στα 100 άτομα – συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των τραπεζών, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν ομάδα επιχείρησε να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών. Τελικά η πορεία, μέσω της οδού Αγγελάκη κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου «πολιτικούς και οικονομικούς ενόχους της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού» και «dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της μετά τη λήξη της κινητοποίησης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καταγγέλλει την κυβέρνηση που φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην διεξαγωγή της φιέστας του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας για την “ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις”, με καλεσμένους τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ στο μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ήταν ο τραυματισμός του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστα Ξενόπουλου, που δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλά ράμματα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα