Συγκέντρωση σωματείων έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 12 Οκτωβρίου

08:42 7/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 5μμ την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εργασίας, σωματεία εργαζομένων.

Στο στόχαστρό τους βρίσκονται οι κυοφορούμενες αλλαγές στη νομοθεσία για την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Ετοιμάζονται εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία,

στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

Ποιός ο λόγος να θέλει να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όταν ξέρει ότι το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες, ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών; Το κάνει γιατί αυτή η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, γνωρίζουν ότι η «ανάπτυξη» τους δεν έχει καμιά δικαιοσύνη».

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, καλεί στη συγκέντρωση και τονίζει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία».

Tα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καλούν στην ίδια συγκέντρωση και σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα, με το πλαίσιο πάλης των 535 Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις, να αναπτυχθούν ισχυροί ταξικοί αγώνες για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων, ΣΣΕ για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς, να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη μας και την αλληλεγγύη ώστε κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βρεθεί στα χέρια τραπεζιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα