Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

21:17 10/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διοργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) αύριο 11 Ιουνίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Κύρια αιτήματα της ΕΝΙΔΥΚ: «Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων. Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Καμία απόλυση.

Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.»

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΝΙΔΥΚ έχει ως εξής:
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους, τόσο στην Ελλάδα και την ΕΕ, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Με διαλυμένα τα δημόσια συστήματα υγείας λόγο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, με ανεπαρκή μέτρα προστασίας της υγείας των λαών, που κι αυτά πήγαιναν περίπατο μέσα σε μεγάλους χώρους εργασίας, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού επιταχύνονται μέτρα που αποτελούν διαρκείς πόθοι των επιχειρηματικών ομίλων. Με προκάλυμμα την «έκτακτη κατάσταση», τα «προσωρινά μέτρα» που πάρθηκαν και χτυπούν τους μισθούς, το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, έχουν στόχο να τα μονιμοποιήσουν! Η Κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα οικονομική κρίση, για την οποία η πανδημία αποτέλεσε επιταχυντής κι όχι η αιτία. Αιτία για τη νέα κρίση είναι η ίδια με την προηγούμενη. Τα τεράστια κέρδη, τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαια στα χέρια των λίγων. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το μισό πλούτο της γης!
Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν απολυθεί, είναι σε αναστολή σύμβασης, εκ περιτροπής εργασία, δεν τους έχει δοθεί το δώρο του Πάσχα, μένουν απλήρωτοι. Χιλιάδες άλλοι είναι άνεργοι δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα. Ακόμα και όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για επιδόματα σε όσους πλήττονται, ούτε δίνονται σε όλους, ούτε είναι αρκετά για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Τα μεγάλα πακέτα δις ευρώ της ΕΕ, που δημιουργήθηκαν από την φορολεϊλασία των λαών, κατευθύνονται προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το πρόγραμμα “Συνεργασία”, το οποίο αποτελεί εξειδίκευση του προγράμματος “SURE” αποτελεί οριζόντια μείωση πάνω από το 20% σε όλους τους μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο. Ο στόχος είναι να πέσει κοντά στα 550 ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία των μισθών, εξασφαλίζοντας ζεστό χρήμα για τα αφεντικά.
Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010!
Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.
Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης! Οργανωνόμαστε στην ΕΝΙΔΥΚ παλεύοντας για:
Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
Όλοι στη συγκέντρωση της ΕΝΙΔΥΚ
στις 11 Ιούνη στις 19:00 στην Κ. Πλατεία Κομοτηνής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα