Συγκεντρώσεις συνδικάτων στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

16:24 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά την «αυτονομία» του, το θέμα των πλειστηριασμών, έχι ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης συνδικαλιστικών φορέων, σε ενιαίο σχεδιασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο.

Έτσι η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας θα κριθεί η απόπειρα της πρώτης εφαρμογής του ιδιώνυμου και η δυνατότητα με μαζική συμμετοχή του κινήματος αλληλεγγύης

και υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας να σταματήσει αυτό το καταστροφικό σχέδιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων.

Στην Αθήνα καλεί σε συμμετοχή στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 3:00μμ (Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο)».

Yπενθυμίζεται ότι και το ΠΑΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι: «Την Τετάρτη 10/1, Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο».

Καλέσματα για τις συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία έχουν κάνει και άλλοι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς.

Φωτο αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα