Στους 91 ο αριθμός των θυμάτων – 36 νοσηλεύονται

07:42 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 91 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά που χτύπησε στις 23 Ιουλίου τη Ραφήνα και το Μάτι. Αργά χθες βράδυ κατέληξε ακόμα μία γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου.

Αυτή τη στιγμή, 36 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η κατάσταση του κρίνεται καλή.

Μέσα σε αυτό σκηνικό θυροκολλούνται οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις στην Αττική για αυθαίρετα

που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Ταυτόχρονα προχωρά η διαδικασία για την κατεδάφιση 200 εως 300 ακόμα αυθαιρέτων που αφορούν περιφράξεις στην παραλία και σε ρέματα καθώς και σε αναδασωτέες εκτάσεις.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν στη Μάνδρα (27), στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη (21) και (13) σε Καπανδρίτη, Λαύριο, Πεντέλη.

Αλλαγή ηγεσίας σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος


και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Ν.Δ.: Φεύγοντας ο κ. Τσίπρας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του

«Όσο κι αν επιχειρεί ο Πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Πριν από λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια. Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

Ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας με τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Παρεμβάσεων σε έκτακτες ανάγκες και χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων για αποζημιώσεις και εφάπαξ ενισχύσεις. Εως τώρα υποβλήθηκαν 2.394 αιτήματα.

Τέλος, παρέχεται δυνατότητα στους πληγέντες να αντικαταστήσουν ως το τέλος του έτους τα διαβατήριά τους ατελώς.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση:90 οι νεκροί – Aλλαγές στις ηγεσίες Πυροσβεστικής & Αστυνομίας (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα