Στουρνάρας:Είναι νωρίς για έξοδο στις αγορές, ζητά ιδιωτικοποιήσεις πριν

19:07 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι λίγο νωρίς να βγεί η Ελλάδα στις αγορές και θα ήταν καλύτερα να έχουν προχωρήσει δύο με τρείς εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας στην Wall Street Journal (WSJ).

«Νομίζω πως

είναι λίγο νωρίς,» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Πιστεύω ότι θα ήταν για παράδειγμα ακόμα καλύτερο αν η Ελλάδα δρομολογούσε δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις .»

Νωρίτερα, τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε πως ξένοι επενδυτικοί οίκοι εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με επενδυτές, όπως η BlueBay Asset Management, στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα.

Ο Mark Dowding, στέλεχος της BlueBay, ανέφερε: «Αντιλαμβάνεται κανείς ότι φτάνουμε σε ένα σημείο που δείχνει άμεση η κίνηση. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια έξοδο της χώρας στις αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες, προτού οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές συμβάλλει στη μείωση της αβεβαιότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα.

Στη Wall Street Journal, o κ. Στουρνάρας ζήτησε από τους εταίρους της χώρας να αποσαφηνίσουν την θέση τους για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προσθέτοντας πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται από την αγορά με εύλογα επιτόκια και μια νέα διάσωση θα καταστεί αναπόφευκτη αν και «κανείς δεν το εύχεται αυτό«.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να προβεί σε βήματα περιορισμού της νομισματικής επέκτασης.

Ο κ. Στουρνάρας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να συζητήσει η ΕΚΤ την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα