Στον ιαπωνικό όμιλο Japan Tobacco περνά η ΣΕΚΑΠ μέσω Ρωσίας

16:07 16/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ιαπωνικός όμιλος Japan Tobacco Inc. (JT) συμφώνησε να εξαγοράσει την ρωσική καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak (DT) αντί 90 δισ. ρουβλίων (1,6 δισ. δολαρίων), ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική του θέση στη ρωσική αγορά που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Μέσω της DT, ο ιαπωνικός όμιλος αποκτά το πλειοψηφικό ποσοστό της ΣΕΚΑΠ.

«Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια,

η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Mutsuo Iwai, πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.

Η DT είναι η 4η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας με μερίδιο αγοράς 7% περίπου με γνωστές μπράντες όπως Donskoy Tabak, Kiss and Play, αναφέρει.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018, μετά και τη ρυθμιστική εκκαθάριση, τονίζει.

Ο ιαπωνικός όμιλος έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς που πλησιάζει το 23%. Με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ μέσω της DT, η JT ενισχύει περαιτέρω το μερίδιό της κατά 3 μονάδες, δηλαδή στο 26% περίπου. Ο ιαπωνικός όμιλος φέρεται να αγοράζει το 25% της εγχώριας παραγωγής καπνού.

The post Στον ιαπωνικό όμιλο Japan Tobacco περνά η ΣΕΚΑΠ μέσω Ρωσίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα